Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Gears 5 a dvou odboček

Pro pochycení více žárnů.

To velké otevření peněženky Microsoftu je znát hned na Gears 5 (kupodivu už bez War v názvu), pokračování slavné exkluzivní série pro Xbox One a PC (2019) od studia The Coalition.

Projeví se to na podstatně pestřejších lokalitách, kdy vidíme džungli i zmrzlou tundru (slíbeno prostředí jak uvnitř hlavního města, tak mimo něj). Na propracovanějších filmečcích s dohadováním se mezi členy družiny s velmi propracovanými obličeji. Hrát budete tentokrát za ženu Kait Diaz namísto J.D. Fenixe ze čtyřky, bude tam hodně emocí i zrady. Znalci si všimnou nových nepřátel či zbraní na blízko.

Watch on YouTube

Prý vás čeká cesta největším a nejhezčím světem, co kdy v sérii Gears of War (Alza.cz) vznikl, ostatně je to nejambicióznější díl. Hrát půjde buď sólo nebo s přítelem v lokálním (split-screen) či online co-opu. Po technické stránce počítejte s 4K Ultra HD rozlišením v každém režimu, s HDR efekty i plynluými 60fps.

Watch on YouTube

Vedle toho byly ohlášeny ještě dvě odbočky série: Gears Pop pro mobily (s figurkami znázorňujícími hrdiny) a Gears Tactics, což je taková strategická (tahová) variace na XCOM pouze pro PC (s přizpůsobením postav, bossy a příběhem). Cílem obojího prý je oslovení více fanoušků na jiných zařízeních, kteří třeba preferují jiné žánry.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gears of War 5

Xbox One

Gears Pop

Android, iOS

See 1 more

Gears Tactics

PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments