Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jako na Islandu v 8 minutách Death Stranding

I se dvěma ženami.

Jak už to tak u Kojimy bývá, další video z jeho ambiciozního Death Stranding (Alza.cz) opět vyvolalo více otázek než odpovědí.

Během osmi minut lze spatřit putování po nehostinné, depresivně krásné krajině, která nemá daleko k Islandu. Brodění se přes divoké potoky, pod vodopádem, lezení na skalnaté kopce bez jediného stromu, chození přes most nad propastí, mezi zbytky nějaké civilizace, to vše s dost neforemným baťohem na zádech a s do krve odřenými chodidly či s urvaným nehtem.

Kojima upřesnil, že šlo o záběry přímo z hraní této PS4 exkluzivity, pořízené na PS4 Pro. Pak se na scéně objevila Léa Seydoux jako spojenkyně pózující s deštníkem, a v úplném závěru ještě krátce Lindsay Wagner.

Watch on YouTube

Nějakého vysvětlení, co je všechno zač a proč se to děje, se asi dočkáme až později. Jisté je, že hrdina Sam Bridges (Norman Reedus jako živý) si občas pomáhá tím již dříve odhaleným zařízením s vrtulkou v ruce, které detekuje jakési přízraky okolo něj, které nejsou normálně vidět. Budou zjevně dost nebezpeční, protože mohou zaútočit i z bláta na zemi, což znamená konečnou.

Kdo by čekal, že snad na E3 dostaneme datum vydání Death Stranding, byl by naivní a bláhový, tohle vše je ještě hodně daleko.

V dalším pokusu o dešifrování, o co přesně půjde (krom prozkoumávání a cestě pro záchranu rozpolčeného světa, jak praví popisek), by zapálené komunitě mohlo pomoci 36 oficiálních screenshotů od Sony, která hru odvážně nazývá "žánr definujícím kouskem":

Read this next