Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nová česká hra Vigor se odehraje v poválečném Norsku

Přežijete? + trailer.

Bohemia Interactive Studio okolo půlnoci představili svou zbrusu novou hru Vigor, na kterou vábili minulý týden.

Odehrává se v Norsku roku 1991 po atomové válce. Střední Evropa je zdevastovaná a Norsko je poslední nadějí, téměř detočené radioaktivním spádem. Civilizace je v troskách a musíte se vzchopit, ale hrajete za bezejmenného cizáka bez nějakých extra schopností. U pěkného debutového traileru ze zničeného městečka Tromsø byste asi nepoznali, že vznikl v Brně (od týmu podepsaného pod F2P Argo) a že pochází právě od této firmy známé díky Arma a DayZ:

Watch on YouTube

Jde o multiplayerový, převážně third-person (z vlastních očí jen při míření) zážitek pro 8-16 hráčů, kde prý musíte riskovat, abyste se posunuli dál, protože tady přežijí jen ti bezohlední. Budete stavět a vylepšovat svůj přístřešek (uplatňovat nárok na budovy na mapě), hledat (lootovat) cenné suroviny a důležitou výbavu, bojovat, běhat i se schovávat. Krátký sestřih z hraní v ledasčem připomíná takové uhlazenější DayZ:

Watch on YouTube

Vigor vyjde v pracovní verzi už letos v létě, exkluzivně na Xbox One v rámci programu Xbox Game Preview za peníze (Premium Founder's Pack), příští rok má být Free-2-Play - více na homepage.

Read this next