If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Surge 2 nově s editorem postav

Pár drobků.

Deck 13 a Focus Home Interactive na E3 2018 předvádí druhý díl The Surge (Alza.cz) za zavřenými dveřmi, odkud jsme zjistili první detaily.

Namísto útěku z industriálního komplexu tentokrát bude dějištěm město Jericho, které je mnohem větší a s více možnostmi. Ty začínají s vytvářením vlastní postavy. Určité části brnění jsou vhodné pro váš specifický herní styl, takže hrdina bude přesně dle vašeho gusta a reprezentuje to snahu autorů dát hráčům více svobody.

Město je obléhané, zuří nad ním bouřka a krom toho kreatury terorizují všechny obyvatele. Na místě jsou proto žoldáci, kteří mají hlídat uměle vytvořený park v centru a vy jednoho z nich vyzvete k duelu.

Každý nepřítel ve dvojce prý působí jako takový boss, ale klidně ho můžete nechat plavat a vrátit se k němu později, až si rozmyslíte taktiku. Lze útočit opět jen na určité části těla nepřítele, které když zničíte, budou jeho výpady pomalejší.

Nové části brnění vám dovolí odemknout další schopnosti, např. hledání skrytých nepřátel na scéně, což pak dovolí zahájit útok znenadání.

Hratelnost působí celkově dynamickým, plynulým dojmem, vše je o něco rychlejší než minule, inspirace Dark Souls zůstává. Vydání se plánuje na rok 2019.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Surge 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments