If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Aktualizace War Thunder posunuje hranici technologie vozidel

Project X.

Společnost Gaijin Entertainment dnes vydala aktualizaci 1.79 Project X, letošní již druhý masivní update své hry s válečnou technikou War Thunder. Více než dvě desítky nových a přepracovaných bojových vozidel i letadel, masivní nová mapa pro kombinované bitvy zasazená do italského regionu Kalábrie, nová mapa „Ladožské jezero" pro vzdušné bitvy a kompletně přepracované zvukové efekty letadel: Projekt X přidává do hry enormní množství nového obsahu.

Aktualizace 1.79 také rozšiřuje řady moderních bojových vozidel až do období počátku 90. let. Jedněmi z nejmodernějších tanků ve hře jsou v tuto chvíli japonský Typ 90 Kjū-maru a pozdější modifikace německého Leopardu 2A4. Francii posílil tank AMX-40 a Sověti se vytasili s T-62M-1. Británie nasadila modernizovanou ženijní verzi tanku Centurion AVRE a Američané mají k dispozici dva (tehdy) soupeřící prototypy tanku XM-1 od firem Chrysler a General Motors, z jednoho z nich se později stal slavný M1 Abrams, který již ve War Thunderu najdete.

Projekt X přináší i hromadu nových letadel, jako je americký námořní proudový stroj  FJ-4B Fury, sovětský proudový bombardér IL-28Š, německý dvoutrupý těžký stíhač Bf 109Z Zwilling a také vůbec prvního zástupce čistě rumunské letecké produkce - stíhačku I.A.R. 81-C. Piloti War Thunderu navíc dostali do rukou zbrusu nový typ zbraně - na dálku ovládané letecké pumy, jejichž dráha letu může být po shozu mírně korigována, což dovolí lépe zasáhnout cíl na zemi. Perfektní zbraň proti plavidlům.

V hangáru nyní mohou hráči využít Analýzy ochrany. Tato funkce dovoluje zvolit si tank a prozkoumat všechna jeho slabá místa. Můžete si vybrat útočící tank, typ munice, vzdálenost střelby a úhel dopadu. Komplikovaný algoritmus pak zobrazí pravděpodobnost na odraz střely, případný průraz a jaké moduly tanku budou tímto zásahem poškozeny.

Všechny letouny ve War Thunderu, od dvojplošníků až po proudové stroje nyní mají nové zvukové efekty svých motorů, zbraní, různých mechanismů a dalšího. Zvukové efekty se mění v závislosti na zvoleném pohledu a pozici kamery. Uzavřený kokpit už nyní správně tlumí venkovní zvuky a dovolí pilotům lépe slyšet práci vlastního letadla, zatímco kulky a jiná letadla prolétající kolem zanechávají mnohem silnější dojem.

Cover image for YouTube videoWar Thunder: update 1.79 "Project-X"

Více informací o aktualizaci War Thunderu 1.79 Project X najdete v oficiálním traileru a kompletní seznam změn pak na webu hry.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

War Thunder

PS4, Xbox One, PC

About the Author

Redakce

Contributor

Comments