Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fallout 76 s DLC zdarma a další podrobnosti

O serverech či počasí.

Dlouhý dokument od NoClip o pozadí vývoje Fallout 76 (Alza.cz) přinesl řadu nových informací o náplni hry, pokud vás neuspokojilo to vyřčené na E3 konferenci Bethesdy.

Pro hru vznikne spousta DLC po dobu několika příštích let a všechny budou zdarma, což znamená konec Season Pass na rozdíl od předešlých dílů. Souvisí to samozřejmě s online povahou hry. A jak tato DLC budou finacována, ptáte se? Ano, tradičně, z poskytnutí možnosti koupit si nějaké kosmetické úpravy hráči, kteří po tom prahnou. Ty samé věci půjdou získat, samozřejmě pomaleji, i běžným hraním.

Servery budou podporovat mezi 24 a 32 hráči naráz (bude ještě finalizováno). Hráči se budou moci dát dohromady a hledat společně dynamické události, zatímco se toulají po světě, v závislosti na aktuální situaci. Každá z šesti oblastí bude mít unikátní klimatické podmínky a flóru, specifické výzvy, hrozby a monstra. Nepřátel má být ve hře mnohem více druhů než v minulých dílech, poprvé včetně nebezpečných rostlin či inteligentních ghoulů nazvaných The Scorched.

Výroba předmětů má být velmi propracovaná (mody, náboje, brnění atd.) a bylo také potvrzeno, že musíte jíst a pít, abyste zůstali naživu. Celé se to inspiruje prvním americkým vládním protiatomovým bunkrem (hotel Greenbrier).

Watch on YouTube

Nový dynamický systém počasí může mít nepříznivý dopad na hráče, zvlášť když narazíte na radioaktivní bouřky. Po technické stránce se těšte na výrazně vylepšené dynamické nasvícení či více komplexní animace kreatur. Ve hře budou i mutace, které se aktivují, když jste absorvovali dostatek radiace, pak se odemknou určité věci, které mohou mít klady i zápory, jako v minulých Falloutech. Některé ovlivní hratelnost, jiné budou jen vizuální, mohou mít i permanentní efekt, chcete-li, ale půjdou vyléčit.

Ta aktivace a seslání atomových bomb je aktivitou až na úplný závěr hry, což se pak projeví tím, že postižená oblast výbuchem bude silně radioaktivní a rostliny budou vytvářeny na vyšším levelu či zajímavější materiály. Postupem času však radiace vyprchá.

Co se týče PvP, které jinak v základní verzi nemá mít vlastní mód, bude to kompenzováno aspoň tím, že budou vypsány odměny na agresivní živé hráče. S komunikací nejen při jejich nahánění pomůže kruhové rozhraní se smajlíky a hlasový chat.

Read this next