Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony klesla hodnota akcií kvůli přenosu účtů Fornite z PS4

Už se k tomu i vyjádřila.

Free-2-Play hra ovlivňuje finance obří japonské korporace. Před časem něco nemyslitelného, teď realita. Souvisí to s tím, že Fortnite hraje dle aktuálních dat už 125 milionů lidí.

Problém je v tom, že když jste někdy hráli PS4 verzi, nemůžete si pak přenést svůj uživatelský účet na Nintendo Switch (Alza.cz), kam tato Battle Royale střílečka nově zamířila.

Pod E3 oznámením si na to na sociálních sítích stěžovalo tolik lidí, že to přerostlo v obří problém, který nepochybně řeší i nejvyšší šéfstvo. Akcie Sony totiž kvůli tomu spadly o 2 procenta.

Přenos účtů z Xboxu na Switch totiž funguje hladce, stejně jako z ostatních platforem, jen ne z PS4 (mezi PS4 a Xbox to ale nejde od začátku). Mnoho lidí to rozlobilo a naštvalo, že zasypali Sony nenávistnými komentáři, jelikož přišli o dosavadní vývoj postav a pokrok ve hře a "musejí" začínat hrát opět od nuly.

Prý stačí, aby třeba Fortnite hráli hlavně na PC, pak ho jednou spustili na PS4, a pak už je jejich účet dále nepřenesitelný. I když třeba na jiných platformách utratili stovky dolarů za mikrotransakce za obleky a další vychytávky či odměny.

Sony se k tomu pro mainstreamové BBC, které se kauze podrobně věnuje, oficiálně vyjádřila slovy:

"Vždy nasloucháme tomu, co si komunita PlayStation přeje, abychom zlepšili její herní zážitky. S více než 80 miliony aktivních hráčů měsíčně na PlayStation Network jsme vystavěli početnou základnu hráčů Fortnite a dalších online titulů. Nabízíme podporu cross-play Fortnite s PC, Mac, iOS a Android verzemi, což expanduje zážitek pro hráče. Více k tomu v tuto chvíli nemáme co říct".

Není jasné, jestil to Sony úmyslně blokuje (pravděpodobná varianta) nebo zda snad jde o technický problém, který by šlo časem vyřešit. Pokud by to byla první varianta, působí to, jako by se Sony bála Switch natolik, že ho tímto zařadila do stejné škatulky jako Xbox.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fortnight

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments