If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak se EA tváří na možný cross-play ve FIFA 19?

Bylo by to přínosem, ale...

Kauza okolo Fortnite a PS4 má dozvuky i z tábora Electronic Arts.

Vyjádřili se totiž na téma cross-play v nedávno oznámeném novém ročníku FIFA 19 (Alza.cz).

Současná verze fotbalu FIFA 18 cross-platform hru nepodporuje, na rozdíl třeba od Rocket League, kde se proti sobě mohou utkat hráči PC verze oproti těm na PS4 či X1. Krom toho stávající FIFA 18 ani nedovoluje přenést uživatelské účty mezi platformami. ALe možná se to brzy změní, naznačil kreativní ředitel série Matt Prior pro Eurogamer na E3...

"Jde o oblast, kterou momentálně zkoumáme a často o ní hovoříme," odvětil, aniž by vše svedl na tvrdou politiku výrobců konzolí, jak obvykle všichni mají ve zvyku.

Podle něj je potřeba nejprve vyřešit celou řadu problémů, než něco takového zprovozní, a to se prý snaží být dost diplomatický.

"Z pohledu běžného hráče by bylo určitě vítané, kdyby se komunita zvětšila díky cross-platform hraní, což dělá celou věc lákavější," dodal, aniž by chtěl cokoli slibovat. Zdůraznil, že řada her už takhle mezi různými platformami funguje, ale je to prý věc jednání, teprve pak se EA Sports rozhodnou, jak s tím naloží. Každopádně zatím to vidí tak, že by šlo o přínos pro koncové zákazníky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

FIFA 19

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments