Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dvě třetiny konzolistů stále preferují krabicovky

Zjistil to průzkum.

Na to, jak se v průběhu uplynulého roku změnily preference amerických zákazníků v oblasti her, si posvítila přední analytická společnost Nielsen. A výsledky výročního Games 360 reportu jsou poměrně překvapivé...

66 procent respondentů z řad konzolových hráčů stále upřednostňuje krabicové hry nad těmi digitálními. Což je na to, jak se do digitální distribuce všichni naplno obuli a jak navenek působí jako jasný lídr, nečekané.

Oproti tomu PCčkáři už krabicovky moc nemají v lásce. Jejich prioritiou jsou, asi hlavně díky Steamu, digitální verze. Z průzkumu totiž vyplynulo, že pouze 29 procent PC hráčů by bralo raději krabicovku než digitální verzi.

Jiným zjištěním je, že digitálky preferují hlavně lidé, kteří týdně hrají více času než ti, co volí krabicovky. Konzolisté jinak tráví hraním logicky méně času než PCčkáři.

A kolik tito respondenti starší třinácti let utratí měsíčně za hry? Nejvíce vytahují z peněženky PC hráči digitálek, průměrně 38 dolarů měsíčně. Druzí v pořadí jsou konzolisté holdující digitálkám s 23 dolary měsíčně. Až za nimi skončili ti, kteří mají rádi krabicovky, s "pouhými" 15 dolary měsíčně, v čemž jinak není mezi PC a konzolisty rozdíl. Zajímavý je i graf, kolik z útraty padne od Američanů na základní verze her, na přídavky, online služby, bazarovky či půjčovny.

Read this next