If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Devil May Cry 5 je ze tří čtvrtin hotov

+ proč nebude Resident 2 na Switch?

Je v pokročilejším stavu, než se dosud myslelo. Na druhou stranu nás to mohlo trknout po báječném E3 traileru a slibu březnového (2019) vydání.

Devil May Cry 5 (Alza.cz) nabral zase o něco konkrétnější obrysy po preview v japonském časopisu Famitsu.

Momentálně je hotov ze 75 procent a více informací nám o něm Capcom sdělí během letních prázdnin. Zatím utrousil jen následující:

Hlavní zlosyn ve hře bude silnější než všichni Devil Hunteři, se kterými jste se utkali od začátku této série. Kořeny obrovského démonického stromu se rozrostly do celého města a strom je speciálně lačný po lidské krvi, což se samozřejmě nezamlouvá obyvatelům.

Nero bude vůči této hrozbě vybaven "jen" Red Queen, Blue Rose a jeho novou mechanickou paží Devil Breaker. Hrdina bude během hry někoho či něco usilovně hledat, zatím však zůstává tajemstvím, o co půjde. Jinak Nico je vnukem Nell Goldsteinové, postavy z novely DmC.

Hra bude jinak obsahovat dynamický soundtrack, který se mění v závislosti na vašem hodnocení stylu, tak jako v minulém DMC a Metal Gear Rising Revengeance.

Capcom také zdůvodnil, proč nepřinese Resident Evil 2 remake, mimochodem poháněný stejným enginem jako nový DmC5, pro Nintendo Switch:

"Chceme se momentálně naplno soustředit na verze pro PS4, X1 a PC, proto verzi pro Switch neplánujeme." Čili konat se hned tak nebude, ale úplně vyloučena do budoucna není.

Může to souviset i s (ne)odbytem Resident Evil 7 Switch, pro nějž vyšel pouze v Japonsku minulý měsíc a dá se hrát jen přes cloud, takže ke streamování hry vyžaduje stabilní internetové připojení, což vše dost komplikuje.

Cover image for YouTube videoResident Evil 2 - Announcement Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Devil May Cry 5

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments