Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Autorka Uncharted raději odešla z EA zkoumat nezávislé VR hry

Co bude dál s problematickou Star Wars akcí?

Když se na podzim pitvalo zrušení lineární Star Wars hry a zavření studia Visceral, bylo řečeno, že EA jednají s Amy Hennigovou o její další roli. Byla to však jen zástěrka pro uklidnění rozvášněných davů a zvědavých kolegů.

Dnes totiž vyšlo na konferenci Gamelab v Barceloně najevo, že tahle spoluautorka a slavná designérka celé série Uncharted (krom čtyřky) z EA raději už v lednu úplně odešla.

Jak zjistil Eurogamer, namísto dalšího zaměstnání v korporaci si Amy Hennigová momentálně otevírá nové nezávislé studio jen se šesti až osmi lidmi, které přemýšlí o tvorbě menších her pro virtuální realitu. Teprve se v této oblasti vzdělává, dohání resty a jedná s různými společnostmi.

Svůj odchod prý neměla příležitost veřejně oznámit, ani zatím nemá co představit z jejích příštích projektů, na to je zatím příliš brzy, takže proto se vše dozvídáme touhle zvláštní cestou.

Dle jejích informací je ta problematická Star Wars hra, na níž se vedení EA nelíbilo, že je příliš lineárně-příběhová a nevyhovuje moderním trendům, uložena k ledu. Studio EA ve Vancouveru, které projekt převzalo a má ho upravit pro novou vizi, prý z něj dělá něco úplně odlišného, než bylo původní "Uncharted ve světě Hvězdných válek".

"Když to překopete v otevřený svět, stává se z toho něco úplně odlišného, než jsme předtím dělali. Všem se to líbilo a hrozně ráda bych tu původní myšlenku nějak oživila, ale je to komplikované," dodala Hennigová pro EG.

Malý náhled na zrušenou Star Wars hru z E3 2016Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments