If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 25/2018

Recenze levné mechaniky, optický spínač Razer, Magic Leap...

- AR headset Magic Leap by se mohl začít prodávat v následujících měsících. Naznačují to úřední dokumenty, které mimo jiné prozradily, jak bude zařízení snímat uživatelův pohyb. Poslouží k tomu magnetická pole.

- Oculus Rift ruší podporu starších verzí Windows. Budou dále fungovat, jejich uživatelé ale přijdou o nové aktualizace softwaru, pro které je třeba Windows 10.

- Mechanické klávesnice K70 RGB a Strafe RGB z díly výrobce Corsair se dočkaly aktualizovaných verzí. Novinky nabídnou především větší výběr Cherry MX spínačů, což platí hlavně pro model K70 RGB. Ten bude rovněž k dispozici v bílé variantě. Strafe RGB zase dostala spínače MX Silent a další drobnosti.

- Nintendo Switch nabízí řadu retro her, které byly vytvořeny pro hraní na výšku. Jednoduchá novinka z Kickstarteru vám umožní, si právě tyto hry zahrát vertikálně. Flip Grip už vybral dostatek financí a k podporovatelům má dorazit v listopadu.

- Hledáte skutečně základní klávesnici s podsvícením? Jednu takovou právě uvádí výrobce Evolveo. Jedná se zkrátka o low-end pro nenáročné hráče, který nabídne trojici barev podsvícení, nastavení jasu a multimediální klávesy.

- Nová mechanika Huntsman od Razer využívá zbrusu nových spínačů Opto-Mechanical. Tradiční mechanický spínač je doplněn optickým snímáním, což znamená rychlejší reakce než u těch běžných. Huntsman klávesnici rovněž pořídíte v Elite verzi, která nabízí třeba extra podsvícení nebo opěrku dlaní.

- Corsair vyrazil nakupovat a pořídil si společnost Elgato Gaming, která se soustředí na výbavu pro streamery. Zbytek Elgato bude pokračovat dále jako Eve Systems. Podrobnosti k akvizici sděleny nebyly.

- Jak se používá levná mechanická klávesnice? Překvapivě velmi dobře, alespoň v případě modelu Thor 300 od značky Genesis. Cena TKL varianty se dokonce vejde pod tisíc korun. Dostanete jednobarevné podsvícení se spoustou možností pro nastavení a také kvalitní zpracování.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments