Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Forza Motorsport 8 kupodivu vynechá příští rok

+ video s palubní deskou z Horizon 4.

Dosud jste se na to mohli spolehnout podobně, jako že ráno vyjde slunce. Jeden rok dostanete novou Forza Motorsport, následující rok další Forza Horizon, a takhle pořád na střídačku.

Ovšem dochází k překvapivé změně: závodní série Forza Motorsport (Alza.cz) si příští rok dá pauzu. Oznámili to nyní vývojáři ze studia Turn10.

"Celý náš tým, sto procent osazenstva studia, nadále pracuje na již existující Forza Motorsport 7 z loňského podzimu. Znamená to, že momentálně neděláme na Forza Motorsport 8 ani na nějakém přídavku pro sedmičku. Namísto toho se snažíme, aby váš zážitek z hraní Motorsport 7 byl co nejlepší," oficiálně zaznělo v živém vysílání Forza Monthly na Mixeru.

Jak to interpretovat? Jednak jako příklon ke konceptu "hry jako služba", aby měly delší trvanlivost a životnost. Druhak jako jasný náznak, že Forzu Motorsport 8 si Microsoft patrně schová až jako startovní hru pro příští generaci Xboxu, která by se mohla objevit ve 2020 či nejpozději 2021. Z toho vypadnutí z pravidelného režimu ostatně může značka jedině těžit. Aby mohla Motorsport 8 vyjít koncem léta 2019, muselo by se na ní teď už naplno pracovat.

Do té doby vám bude muset vystačit chystaná Forza Horizon 4, z níž se objevilo desetiminutové video - snad poprvé s pohledem na palubní desku, i s intro sekvencí při nastupování do otevřeného superfára. Jinak zachycuje závody během čtyř ročních období, které se od sebe dost liší:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Horizon 4

Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments