Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xzone mělo v minulém fiskálu tržby 109 milionů korun

Zachovalo zhruba výši z dřívějška.

Na byznys orientovaný domácí server Borovan.cz z veřejných zdrojů vyštrachal a v sekci "Hráči dne" upozornil na zajímavé údaje o tom, jak se dařilo domácímu specializovanému obchodu s hrami Xzone.cz.

Za poslední fiskální rok, který skončil v březnu 2018, utržil 109 milionů korun a čistý zisk činil 120 tisíc korun.

"V předchozím období tržby dosáhly 142 milionů korun. Obě období nelze srovnat - loni Xzone přecházel z kalendářního na fiskální rok, to znamená číslo za předchozí období zahrnuje 15 měsíců (1. leden 2016 až 31. březen 2017)," upozornil férově Borovan.cz, aby nedocházelo k pomýleným závěrům.

Vzhledem k čím dál většímu příklonu branže k digitální distribuci lze zachování plus mínus stejných čísel co v předešlém období považovat za úspěch, pomohlo tomu určitě i částečné přeorientování na herní merchandise (oblečeni, figurky atd.) a prodej digitálních PC klíčů pro hry. Jisté také je, že pokud by v ČR nebyla PS4 tak populární, dopadlo by vše úplně jinak.

Xzone na svém Facebooku pogratuloval i Zdeněk "Vreco" Polách. Ten kdysi dávno spoluvlastnil GameExpress, který se s Xzone v roce 2015 spojil:

"Je to fajn výsledek a klukům gratuluji, že to dávají i v dnešní nelehké době (pro tento typ byznysu). Přesto nelituji, že jsem před třinácti lety vsadil na jinou kartu, prodal svůj podíl a šel do Bontonland. Bez toho bych nestál u zrodu Stream.cz, nepostavil (a neprodal) Kaoru, neměl peníze na Penzion Krkonoše ani Allstar Net."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments