Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V Německu už nepůjde předobjednat hry bez přesného data vydání

Rozhodnutí soudu.

Vyšší regionální soud v Mnichově dnes vyřkl průlomový verdikt, který může v budoucnu ovlivnit fungování herního průmyslu, když se týká významného trhu s hrami a když vývojáři často při oznámení neuvádí přesné datum vydání, které je často stanoveno až časem, když se více přiblíží.

V zájmu ochrany tamních zákazníků rozhodl, že obchody v Německu už nesmí nabízet předobjednávky či prodej jakýchkoli produktů u kterých je pouze vágně uvedeno "již brzy" nebo "dostupné co nevidět".

Reportuje o tom portál Heise Online a pravost všeho byla ověřena kolegy z německého Eurogameru.

Znamená to, že obchody odteď budou muset uvádět nejpozdější možné datum, kdy zákazníkovi objednaný produkt dorazí. Již tedy nebudeme vídat neurčité hlášky nebo pouhé odhady, věštící z křišťálové koule, aniž by bylo dané datum výrobcem oficiálně potvrzeno. Tím by obchod riskoval postih či pokutu.

K verdiktu došlo v rámci žaloby na německý přední obchod s elektronikou Media Markt a týkalo se původně jen koupě chytrého telefonu, nicméně vše se bude vztahovat na jakékoli produkty včetně her.

"Když si zákazník objedná nějaké zboží na internetu, prodejce musí závazně specifikovat, kdy mu bude zboží doručeno," praví Düsseldorf Consumer CEO Wolfgang Schuldzinski.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments