Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

No Mans Sky konečně dostane mulťák, jaký jste vždy chtěli

Trailer a info o NEXT updatu.

Většina jiných by z toho bez rozpaků udělala řádné pokračování a účtovala za něj plnou cenu. Ne ovšem tak Hello Games, kteří tuto masivní aktualizaci vypustí opět zdarma pro všechny majitele stávajícího, už dva roky starého No Man's Sky (Alza.cz).

NEXT update 24. července přinese do PC a PS4 verzí (i hned na Xbox One) konečně řádný multiplayer, jaký jste si zde dlouho přáli mít. Funguje tak, že malý tým přátel bude objevovat vesmír společně, jindy se můžete spolčit s náhodně potkanými hráči. Můžete jim pomoci, aby zůstali naživu, sdílet s ostatními vámi vybudované kolonie, bojovat kooperativně ve vesmírných bitvách (jeden pilotuje, druhý střílí) či závodit na tratích na podivných planetách.

Díky přepracované grafice prý teď No Man's Sky půjde plnohodnotně hrát v pohledu z vlastních očí i z third-person kamery (při pohybu po svých i na lodi). Výrazně detailnější mají být lodě, NPC, budovy, stejně jako nově vygenerovaný terén, pozemní textury, voda či mraky (efekty, nasvícení atd.).

Watch on YouTube

Základny můžete nově postavit kdekoli (nejen na předpřipravených místech, dokonce i pod vodou?) a mohou být větší či komplexnější než dříve, i díky stovkám nových součástek. Někdo jiný se zase zabaví s velením flotile nákladních lodí.

Tvůrci jinak slíbili, že v obdobných aktualizacích budou pokračovat i do budoucna - více zde.

Read this next