Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V únoru nebo nikdy. Málem zrušené Crackdown 3 dostalo poslední šanci

Nůž na krku.

Eurogamer se pustil do hlubšího pátrání o osudu Crackdown 3 (Alza.cz), problematické xboxové exkluzivity, která to měla a pořád ještě má pořádně nahnuté.

Přiznal to přímo xboxový boss Phil Spencer, když se ohlédl za posledním, asi už čtvrtým odkladem vydání: "Při hraní rozpracované verze mi nepřipadala být v pořádku. Měl jsem pocit, že hra potřebuje více času na to, aby byla tím, co si správně představuji pod Crackdown, silnou xboxovou sérií."

Zdůraznil, že není možné, aby trojka zaujala jen příznivce minulých dílů, nýbrž je nutné, aby oslovila i nováčky, kteří se sérií zatím neměli zkušenost. Tvůrci prý mají v tomto směru určitý plán.

Současný termín 22. února 2019 je dle zjištění EG tím definitivně posledním, k žádnému dalšímu už Microsoft nepřistoupí, takže Crackdown 3 má nůž na krku. Buď se stihne vyladit, aby mohlo v daný den přijít na trh (o dva roky později, než původně mělo), nebo by se patrně muselo odpískat či případně vydat ve stavu, který není úplně ideální, aby se vrátila aspoň část nákladů.

Zdroje EG pod rouškou anonymity uvedly, že hra byla "nebezpečně blízko zrušení" už dříve kvůli prý apatickým reakcím od hráčům a problémům při vývoji.

Phil Spencer jinak oficiálně promluvil i o druhém důvodů, které je vedly k posunu na zimu 2019 - přeplněný předvánoční trh: "Podzim je velmi našlápnutý s Call of Duty, Battlefield, Red Dead, Just Cause či Assassins Creed, takže by mohlo být těžké najít si publikum, když všichni hrají velké tituly."

V tom únoru 2019 prý bude mít Crackdown 3 více prostoru k dýchání a získání viditelnosti, ačkoli i tam bude soupeřit se silnými kalibry, připomeňme, že ve stejný den se objeví Anthem, Metro Exodus a Days Gone.

Read this next