If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nová velká značka od tvůrců Civilization a XCOMu

+ plány rozvoje 2K.

Na letošní E3 měli 2K stánek, kde nestandardně nebyly žádné hry, protože došlo k odkladu Borderlands 3 úplně na poslední chvíli, a protože věděli, že na basket či wrestling by se nikdo ze žurnalistů podíval nepřišel. Aby se tahle nepříjemná až trapná situace neopakovala (nemluvíme o Rockstaru či Private Division), sestavili Take 2 nové plány rozvoje.

Předně chtějí vytvářet více her: jak interních po zvětšení vlastních studií, tak od nových externích partnerů. Ty stávající zase chtějí mnohem déle držet při životě dodatečným obsahem a uchopením coby služba pro hráče. Razantněji by rádi vstoupili i do Číny a na poli mobilních her.

K tomu jim dopomůže například nová herní značka od Firaxis Games. Aby pořád nezůstali zaseknutí jen na dalších dílech či DLC Civilization (Alza.cz) a XCOMu (Alza.cz), měli by se vytasit s něčím třetím velkým, o čemž zatím nejsou známy podrobnosti, ale nepochybně to bude opět strategie.

Do wrestlingu WWE chtějí 2K investovat výrazně více peněz než v minulosti. Připomněli, že jejich basket NBA2K stoupl z 2-3 milionů kusů každého ročníku na 9 milionů kusů právě díky investicím do vyšší kvality.

2K si jsou jinak vědomi, že už neexistuje příliš velkých nezávislých studií, takže budou hledat partnery mezi středně velkými studii, které už s něčím byly úspěšné, aby pro ně udělala AAA projekty. Nechtějí se přitom omezovat v žánrech, klidně může jít i o něco podobného, jako už mají, jen za tím musí stát dobré studio a dobrý nápad, uvedli pro GamesIndustry.

Cover image for YouTube videoCIVILIZATION VI Launch Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Civilization VI

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments