Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Otočka EA: Nakonec Grand Operations při startu Battlefield 5 budou

Aktualizace.

Aktualizace 29.7. - Poté, co o tom v pátek psaly všechny přední weby včetně GameSpotu či Polygonu a nevypadalo to navenek příliš dobře, až by to snad mohlo ovlivňovat hodnotu akcií firmy, EA otočili. Začali tvrdit, že ta informace na jejich stránkách byla prý zastaralá, což už měli napravit. Konkrétně v oficiální reakci uvedli:

"Battlefield V Grand Operations je zážitek, který bude hratelný od vydání hry a jako součást Tides of War. Jelikož vývoj hry stále probíhá, věci se mohou průběžně měnit, což byl případ toho blogu publikovaného z EA Play, který nebyl aktuální".

Původní článek 27.7. - Je to do určité míry fiasko, které bude komunita těžce vydýchávat, i to nejspíš donutí ke změně marketingových plánů.

Největší novinku Battlefield 5 (Alza.cz), multiplayerový režim Grand Operations opěvovaný v preview a nejvíce propagovaný na výstavě E3 2018, ihned v základní hře bohužel nenajdete.

EA ve výčtu všech módů na homepage potvrdili, že tyto několikadenní bitvy nebudou k dispozici hned při startu hry 19. října:

"Do první Grand Operation se budete moct zapojit už krátce po vydání hry. V následujících měsících budete pokračovat v cestě po bojištích 2. světové války, která se ještě v hrách neobjevila a nikdo na nich nehrál".

Co se myslí tím "krátce po vydání" zatím nikdo netuší - mohou to být odhadem dny či několik týdnů, EA to teprv upřesní časem. Čili základní hra bude chudší, ale zase bude bohatší excelová tabulka s výčtem přídavného obsahu po vydání (tam bude patřit i ten dodatečný Battle Royale režim).

Na každý pád je divné, že ani dvouletý vývoj nestačil švédským DICE k tomu, aby tato vlajková vlastnost BF5 stihla být připravena včas hned na den D, to se určitě nečekalo a výrobce původně v květnu slíbil Grand Operations hned na start. Nestíhání nicméně signalizovaly už zprávy, že ve hře budou zpočátku jen dvě frakce.

Neznamená to však, že by toho Battlefield 5 nabídl v půlce října málo - jisté jsou jiné MP režimy Týmový deathmatch, Domination, Frontlines, Breakthrough a Conquest - viz popisek všech módů od EA:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 5

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments