Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

DayZ pro Xbox One je na spadnutí

Potrvá Game Preview méně než 5 let?

Bohemia Interactive byli vždy opatrní, aby nikdy neřekli přesný termín DayZ pro Xbox One, aby ho jim pak nešlo mlátit o hlavu.

Nyní se zdá, že tato doba nastala nebo je aspoň bezprostředně na spadnutí.

Na oficiálním Xbox Store se totiž objevila produktová stránka hry, což se u takových her obvykle děje jen pár dnů před vydáním pro veřejnost.

Bude to samozřejmě jen testovací, nehotová (Game Preview) verze, takže je otázkou, kolik bude stát a jestli se později zdraží, na čemž by testeři vydělali.

Za download 13 GB velkého herního klienta je slibována podpora online mulťáku až v 60 lidech, 4K Ultra HD a nějaké speciální vychytávky na modelu Xbox One X. Z dřívějších vyjádření víme, že na X1X pošlape DayZ v 50-60fps v 1080p, a že ve 4K to bude v 30fps.

Že je konzolové DayZ blízko, naznačuje i fakt, že komunitní manažer Larry "Major Nelson" Hryb byl na Xboxu spatřen, jak ho už hraje.

Samozřejmě, mnozí lidé na Redditu už mají dopředu jasno, že si konverzi určitě nekoupí, když Early Access fáze PC verze trvala a stále trvá již od 2014, aniž by to dříve provázela řádná komunikace či pravidelné patche. Na obranu tvůrců je nutno dodat, že hra podstoupila oproti originálu celou řadou změn v hratelnosti i enginu (ani jinak se neflákají).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

DayZ

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments