Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

FIFA 19 dostane survival režim, ale není to Battle Royale

+ hra bez pravidel jako za Plzeň.

EA pokračují s odhalováním některých dalších z netradičních vlastností zářijové FIFA 19 (Alza.cz). Videorozhodčího tu sice nenajdete, zato nové režimy jako Survival ano.

Funguje takto: Jakmile vstřelíte gól, jeden z vašich hráčů (náhodně vybraný) musí opustit hřiště. Takto hra pokračuje dál, ale stává se pořád těžší, protože máte méně hráčů.

Nenastane však situace jako v Battle Royale, že vám zbyde jediný hráč, protože se hra pořád řídí oficiálními pravidly skutečného fotbalu, takže zápas je ukončen v moment, kdy má jeden z týmů méně než sedm fotbalistů. Takže konec přijde v moment, kdy vstřelíte pět gólů.

Kreativní ředitel Matt Prior z EA řekl Eurogameru, že s tímto nápadem přišli mnohem dříve, než vypukla mánie okolo Battle Royale her, takže je prý vtipné sledovat, že si to s tím lidé asociují. Prý něco obdobného měli už ve 2012 ve FIFA Street 2.

Dalším novým režimem je Kick Off. Ten dovoluje vybrat různé typy zápasů a přizpůsobit si nastavení, jak ukazuje obrázek. Zábavný by mělo být hraní bez rozhodčího, takže neplatí žádná pravidla týkající se ofsajdu či fajlů. Nemusíte se tedy nijak ovládat, co se týče karet či penalt, prostě něco, jako kdybyste hráli za reálnou Viktorii Plzeň.

Jiná nastavení také nezní špatně: například když skórujete z pozice mimo vápno, gól se počítá za dva. Headers and Volleys zase počítá jen góly hlavou či z voleje. Při nastavení "First to" vyhraje ten tým, který jako první dosáhne určitého počtu branek.

Read this next