Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První obrázky a už oficiální detaily o Diablo 3 pro Switch

Navázaly na únik.

Když Blizzard před pár dny promluvil o budoucnosti série Diablo, trochu si tím naběhl. Jako by tím totiž aktivoval zástupy lidí, kteří se zúčastnili předváděčky a nedbali embarga, což je zejména případ zahraničního Forbesu.

V návaznosti na to bylo tedy dnes již oficiální cestou potvrzeno, co každý věděl již od zimního teaseru - že Diablo 3 (Alza.cz) míří na handheld Switch.

Půjde o verzi Diablo 3 Eternal Collection, která v sobě spojí základní hru s datadiskem Reaper of Souls a balíčkem Rise of the Necromancer, zkrátka veškerý dosud vydaný obsah. Vše se bude hrát na jednom či dvou joy-conech nebo Pro Controlleru podobně jako dříve na Xboxu či PlayStationu.

Poprvé se budete moci ponořit do Adventure módu, aniž byste předtím museli zkompletovat hlavní kampaň. Blizzard totiž předpokládá, že si tuto verzi akčního RPG koupí lidé, kteří už příběh dohráli na jiných platformách a zajímají je spíš jiné typy úkolů.

Překvapením je, že hra v sobě zahrne několik tématických bonusů ze světa Nintenda, inspirovaných Zeldou, konkrétně jen kosmetická křídla Echoes of the Mask, rámeček Tri-Force, kuřecího mazlíčka a brnění Legend of Ganondorf.

Diablo 3 na Switch bude podporovat hru čtyř dobrodruhů na jedné konzoli, nebo na čtyřech separátních konzolích s propojením bezdrátově. Abyste se mohli dát dohromady s přáteli, musíte se přihlásit k placené online službě Nintenda, která také umožní ukládat pozice do cloudu, což se bude dít automaticky vžddy v moment, kdy se připojíte online (jinak půjde samozřejmě hrát i offline). Máte-li uloženou pozici v cloudu z jiné platformy, můžete je půjčit kamarádům, aby využili váš profil v lokální hře, ale jinak savy z PC či stávajících konzolových verzí bohužel nepůjde. Ani nebude podporován tolik módní cross-play.

Níže první oficiální obrázky z konverze pro Switch, jejíž cenovka je nasazena na 60 dolarů a vyjde někdy letos na podzim (oficiální info od senior producenta z Blizzardu). Pošlape v 60 snímcích za vteřinu, v 720p v handheld módu a v 960p v dokovaném režimu. Krom rozlišení byste mezi nimi neměli postřehnout žádné rozdíly.

Read this next