Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Shadow of the Tomb Raider trailer a podpora 4K s HDR

Hlasitější než slova.

Jelikož je Microsoft marketingovým partnerem zářijového Shadow of the Tomb Raider (Alza.cz), dostali tvůrci z Eidos Montreal pár domácích úkolů po technické stránce.

Díky tomu mohli potvrdit, že hra si bude speciálně rozumět s konzolí Xbox One X: "Překopali jsme celou renderovací cestu, abychom plně podporovali HDR, čili intenzitu realistických světel, HDR textury a globální iluminaci. Ze 4K budou těžit i hráči na starších televizích, protože i na nich uvidí více detailů a méně aliasingu," říká ředitel programátorů Frédéric Robichaud.

Na výběr bude klasicky z několika režimů: High Resolution nebo High Framerate. V tom prvním pojede tato akční adventura na X1X v rozlišení 4K s konstantními 30fps, zatímco v tom druhém půjde o 60fps ve FullHD rozlišení 1080p, což je prý možné jen díky vyššímu výkonu konzole od Microsoftu.

Díky ní prý vývojáři upravili některé algoritmy, jako jsou odrazy na obrazovce či atmosférické efekty. Díky extra paměti zase dokázali zvýšit rozlišení textur a shadow map, aby zvedli vizuální kvalitu. Krom toho je slíbena podpora Dolby Atmos pro pořádný 3D zvuk, což si užijete prý zejména v džungli s ptáky a jinou divokou zvěří.

Níže nový trailer:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Shadow of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments