If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Red Dead Redemption 2 běží v 1920x2160 na PS4 Pro

Technická analýza sestřihu.

Kolegové z Digital Foundry měli možnost analyzovat nekompresovanou verzi nedávného sestřihu z Red Dead Redemption 2 (Alza.cz).

Zjistili z něj, že hra na použité konzoli PlayStation 4 Pro běžela v rozlišení 1920x2160, což znamená, že počet pixelů na horizonální ose byl poloviční oproti tomu, co poskytuje nativní 4K rozlišení. Přesto stále šlo o navýšení o 12 procent oproti 1440p, na které sází většina současných her na PS4 Pro.

Má se za to, že tohle nestandardní řešení zařídí řadu výhod pro kvalitu obrazu, protože konverze probíhá jen jedním směrem a vyústí to v čistější pixely, což má být efektivní cestou pro vykreslení obřího světa na UHD TV. Krom toho je možné, že do říjnového vydání ještě dojde k některým optimalizacím frameratu či přidání dalších efektů.

Co se týče využití metody checkerboarding, Digital Foundry nebyli schopni dojít k smysluplnému závěru, protože některé části obrazu, jako jsou hrany, naznačují, že při záznamu videa chyběl, nicméně jiné věci, jako třeba hříva koně, tráva či stromy signalizují, že něco obdobného Rockstar zužitkoval.

Cover image for YouTube video[4K] Red Dead Redemption 2 PS4 Pro First Look: Gameplay Trailer Analysis!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments