If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nvidia podrobně popisuje vlastnosti GeForce RTX

Celá tiskovka v češtině + cena v Kč.

Společnost NVIDIA představila novou řadu GeForce RTX™, prvních herních GPU založených na nové architektuře NVIDIA Turing™ a platformě NVIDIA RTX™, která spojuje stínování nové generace s ray tracingem v reálném čase a novými schopnostmi umělé inteligence.

Nové možnosti smíšené grafiky představují největší generační pokrok, jaký kdy herní grafické karty zažily. Architektura Turing disponuje 6x vyšším výkonem než její předchůdce Pascal™ a opět připomíná počítač jako hlavní herní platformu s nejnovějšími funkcemi a technologiemi umožňujícími hrát v ultra vysokém 4K rozlišení s HDR a 60 snímky za sekundu v těch nejpokročilejších herních titulech.

„Turing zahajuje další zlatý věk hraní počítačových her. Realističnost scén je vykreslena jen díky technologii ray tracing, o které si mnoho lidí myslelo, že je nejméně 10 let před námi," řekl Jensen Huang, zakladatel a CEO společnosti NVIDIA, v předvečer největšího herního veletrhu Gamescom, a dodal: „Smíšené vykreslování znamená průlom v počítačové grafice a povyšuje ji na novou úroveň díky umělé inteligenci a bleskurychlé ray tracing technologii počítané v reálném čase. Platforma RTX definuje novodobou počítačovou grafiku. Jakmile jednou uvidíte hru s využitím RTX, už nikdy nebudete chtít nic jiného."

Nové grafické karty GeForce RTX 2080 Ti, 2080 a 2070 nyní nabízí vlastnosti, které nikdy předtím v herních grafických kartách nebyly, jako jsou:

  • Nová RT jádra grafického čipu umožňující ray tracing objektů a prostředí s různými charakteristikami v reálném čase s fyzikálně přesnými, realistickými stíny, odrazy světla, refrakcemi a globálním osvětlením.
  • Tensor jádra bleskurychle a do hloubky zpracovávající výpočty umělé inteligence.
  • Nová struktura NGX integrující umělou inteligenci do celého procesu vykreslování a umožňující využít její algoritmy v reálném čase a vytvořit obraz jako nikdy předtím.
  • Architektura Turing s pokročilou technologií stínování a programovatelnou úrovní odstínů, umožňující zaměřit výpočetní výkon na místa s více detaily, a tím zvýšit celkový výkon.
  • Vlastní paměť grafického čipu typu GDDR6 s propustností 600 GB/s, představující nejrychlejší paměti na světě pro plynulé hraní ve vysokém rozlišení s maximálním grafickým nastavením.
  • NVIDIA NVLink® pro vysokorychlostní propojení více grafických karet (SLI) s přenosovou rychlostí až 100 GB/s a vylepšenou škálovatelností.
  • Podpora USB Type-C™ a VirtualLink™(1), nového standardu vyvinutého za účelem napájení, zobrazovacích možností a vysokých nároků na přenos dat zejména pro novou generaci headsetů pro virtuální realitu využívající pouze jeden USB-C™ konektor.
  • Nové zdokonalené technologie vylepšující výkon VR aplikací včetně programovatelné úrovně stínování, vícenásobného vykreslení a VRWorks Audio.

NVIDIA uvádí speciální referenční edice nových grafických karet GeForce RTX splňující vysoké standardy společnosti. Klíčové vlastnosti těchto grafických karet jsou:

  • Přetaktování přímo z výroby s moderním 13fázovým napájením iMON DrMOS a dalším přesně řízeným napájením pro maximální přetaktování.
  • Dva 13lopatkové axiální ventilátory s 3x vyšším průtokem vzduchu a nízkou hlučností.
  • Kovaný, strojově opracovaný hliníkový kryt s broušenými okraji tvořící pevný a lehký rám přecházející do otevřeného designu s hladkými liniemi jdoucí po celém obvodu grafické karty.
  • První vapor chamber použitý v rámci celé grafické karty. Je 2x větší, aby maximalizoval rozptýlení a odvod tepla.
  • Vylepšený DisplayPort 1.4a konektor s DSC umožňující přenos 8K rozlišení při 60 Hz.

Přední světoví vydavatelé, vývojáři a tvůrci herních enginů již oznámili podporu grafických karet GeForce RTX a poskytnou tak ray tracing v reálném čase, výkon a umělou inteligenci hráčům po celém světě. Mezi uvedenými tituly jsou například Battlefield V, Shadow of the Tomb Raider, Metro Exodus, Control a Assetto Corsa Competizone. Mezi tyto vývojáři patří EA, Square Enix, EPIC Games a další.

Platforma NVIDIA RTX se rychle stala standardem pro ray tracing v reálném čase a umělou inteligenci ve hrách. Osvojilo si ji také mnoho vývojářů profesionálních aplikací pro vykreslování, zahrnující Adobe, Autodesk či Pixar.

Cena začíná na 499 dolarech, předobjednávky jsou spuštěny a dostupnost stanovena na 20. září 2018

Cena grafických karet GeForce RTX včetně referenčních NVIDIA Founders Edition začíná na 499 dolarech a dostupné budou v 238 zemích světa. Vlastní modely budou prodávat společnosti ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision, MSI, Palit, PNY a Zotac.

Již dnes lze předobjednat prostřednictvím webu nvidia.cz nebo na Alza.cz modely GeForce RTX 2080 Ti a GeForce RTX 2080 s očekávanou dostupností 20. září 2018. Grafické karty GeForce GTX 2070 budou dostupné v říjnu tohoto roku.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments