If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Division prý mělo dohodu s Microsoftem, aby PS4 verze nevypadala lépe

Škoda pro hráče.

V rámci tématického článku, proč ve hrách obvykle dochází k downgradům kvality oproti ohlášení, přinesli kolegové z VG247 zajímavé zjištění.

Jeden z vývojářů, který si samozřejmě nepřál být jmenován, tam odkryl dosud utajovanou skutečnost týkající se prvního dílu The Division (Alza.cz).

Microsoft, resp. jeho xboxová divize prý měla uzavřenou smlouvu (dohodu) s UbiSoftem, jejíž součástí bylo, že PS4 verze nesmí vypadat lépe než hra na Xbox One, který měl marketingovou spolupráci.

"Na PS4 klidně tehdy mohlo být vyšší rozlišení textur, framerate i větší hustota grafických podkladů, leč nic z toho se ve hře bohužel neobjevilo, aby se zabránilo problémům s Microsoftem," uvedl zdroj VG247.

Někdy prý prostě nastane situace, že se studio rozhodne zhoršit kvalitu na výkonnějším stroji (v jedné verzi hry), aby byla kvalita totožná jako v jiných verzích. Musí totiž být identická, aby si nikdo nestěžoval.

Co myslíte, bude se něco takového dít i u The Division 2, kde by naopak verze pro Xbox One X mohla být hezčí a plynulejší než na PS4 Pro...?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Tom Clancy's The Division

Video Game

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments