Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Capcom úplně zavírá domov tvůrců Dead Rising

Velké propouštění + návrat série do Japonska.

Nečekaný vývoj nabrala kauza okolo Dead Rising, o které jsme psali odpoledne.

Capcom totiž dodatečně potvrdil něco, co předtím ve zprávě pro investory jaksi zamlčel. Nejen že zrušil rozdělané projekty ve svém studiu ve Vancouveru, ale také ho rovnou celé zavřel. Šlo o jeho hlavní studio na Západě, odpovědné i za Puzzle Fighter pro mobily.

O práci tak přijde celkem 158 zaměstnanců, zjistilo Kotaku. To jsou ti zbylí po propouštění, které nastalo letos v zimě a postihlo třetinu týmu. Patrně tehdy dostali poslední šanci na svou záchranu, ale nevyužili ji. Do ledna zůstane ve studiu jen pár lidí nutných pro logistiku. Spousta vývojářů prý v minulých měsících přešla do EA Vancouver.

Série Dead Rising (Alza.cz) však nekončí, jen se nyní přesune do Japonska, kde chce Capcom "koncentrovat vývoj svých hlavních titulů".

Neznamená to tedy konec této survival zombie akce, nýbrž jen že japonskému vydavateli došla trpělivost s bývalými Blue Castle Games, kteří sérii převzali pod svou taktovku (do Kanady) od druhého dílu. Asi něco jako s českou Mafií, od trojky přetaženou z Brna do Kalifornie.

Možná nevíte, že jednička Dead Rising, dle průměru v recenzích nejúspěšnější díl, svého času přelomová a vlajková exkluzivita pro Xbox 360, pocházela rovněž od japonského interního studia Capcomu, takže se vlastně jen vše vrací domů, kde na to bude mít výrobce větší dohled. Není proto důvod se nějak extra znepokojovat, patrně se také využije či zrecykluje to, co dosud bylo z dalšího dílu Dead Rising od Vancouveru hotovo, jinak by se odepsalo více peněz.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Rising 4

Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments