Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Neoznámený Dead Rising 5 zrušen Capcomem?

+ super výsledky Monster Hunter PC.

UPDATE 22:00 - vše nabralo nečekaný vývoj, čtěte zde.

Původní zpráva 14:00 - Když ještě nějaká hra není oznámena, tak nás ani nemusí moc mrzet její zrušení, že? Ale pokud by šlo o plnohodnotné pokračování oblíbené zombie série, to by asi byla jiná situace...

Capcom dnes oznámil, že odepsal 4,5 milionu japonských jenů kvůli zrušení nespecifikovaných projektů, které se chystaly v Capcom Vancouver, v domácím studiu autorů Dead Rising (Alza.cz).

Vezmete-li si vysoké životní náklady v tomto kanadském městě, jeví se milion českých korun jako téměř nic. Někteří komentáři se domnívají, že mohl odpískat Dead Rising 5. Jenže pokud si vzpomeneme na zimní šeptandu o tom, že se většina osazenstva firmy bude soustředit na pokračování téhle kdysi slavné série, zdá se, že by náklady na projekt musely být do této doby mnohem vyšší, i navzdory dřívějšímu propuštění části zaměstnanců. Proto se spíš přikláníme k vysvětlení, že mohl být zrušen pokus o nějakou novou značku či něco menšího.

Nic to nemění na tom, že okolo vývoje dalšího Dead Rising zřejmě existují nějaké potíže. Po místy zjednodušené čtyřce, která na trhu neuspěla nejen kvůli xboxové exkluzivitě, panuje také v žánru těchto akcí nyní mnohem větší konkurence, viz hordy zombíků z World War Z nebo propracované Days Gone, takže Dead Rising 5 bude muset přijít s něčím pořádným, aby se prosadil.

Japonský výrobce momentálně zvažuje, jak nově alokuje své investice do vývoje, aby mohl produkovat obsah světové extra třídy. Jinými slovy, není vyloučeno, že značku Dead Rising jejím zakladatelům sebere a svěří ji raději někomu schopnějšímu.

Co si naopak Capcom pochvaluje, jsou prodeje Monster Hunter World PC na Steamu. Odbyt této digitálky prý překonal očekávání firmy a navázal tak na báječné výsledky konzolovek z ledna. U nás tento PC port lovecké hry v krabici stojí 1199 Kč (Alza.cz).

Read this next