Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámena mini konzole PlayStation Classic

Známe nízkou českou cenu.

Sony se rozhodla vypravit po cestičce, kterou ji vyšlapali Nintendo či Sega (ačkoli ta zrovna nyní avizovala zdržení Mega Drive Mini do 2019 pro souběžný celosvětový start).

Dnes ráno oznámila vznik nové konzole PlayStation Classic, která vychází v designu originálního PlayStation z roku 1994.

Bude uvedena na trh 3. prosince 2018, tedy přesně 24 let od uvedení první konzole PlayStation. Česká cena je stanovena na 2690 Kč (Alza.cz), na Slovensku to bude 100 eur.

Konzole je po stranách o 45 % menší a celkově se její rozměry zmenšily o celých 80 % v porovnání s původním PlayStation. Přiloženy budou HDMI a USB kabely.

Ke konzoli budou dva původní ovladače pro lokální multiplayer a bude mít 20 předinstalovaných retro her, prvních 5 je představeno níže a zbylých 15 je prozatím zahaleno tajemstvím.

  • Final Fantasy VII
  • Jumping Flash
  • Ridge Racer Type 4
  • Tekken 3
  • Wild Arms

"Hráči hrají na našich konzolích již bez mála 24 let a proto se SIE rozhodlo uvést na trh tuto limitovanou edici PlayStation Classic jako oslavu hraní a vlastní historie. Těšíme se na diskuze, které herní pecky hráči očekávají," uvedl výrobce.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments