If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První informace o Red Dead Online

Nejprve ve veřejné betě až po vydání RDR2.

Když se z GTA Online stala dojná kráva na mnoho let, Rockstar by byl sám proti sobě, pokud by to samé nepodnikl u Red Dead Redemption 2 (Alza.cz).

Dnes večer oznámil, že jeho multiplayerová část, nazvaná Red Dead Online, bude spuštěna někdy v listopadu 2018 nejprve ve veřejné betě. Přístup k tomuto mulťáku budou mít všichni s PS4 či X1 verzí hry bezplatně.

"Jako u většiny online zážitků této velikosti a rozsahu, nevyhnutelně při startu narazíme na nějaké turbulence. Těšíme se, že naše úžasná a dedikovaná komunita pomůže s nápravou problémů, aby se z toho mohlo stát něco opravdu zábavného a inovativního."

Red Dead Online má být evolucí klasického MP z prvního dílu RDR, kdy se smíchá příběh s kompetitivním a kooperativním hraním novými způsoby. Jako základ využije hratelnost ze singlu, takže Red Dead Online budete moci hrát buď sami nebo s přáteli, zatímco bude hra neustále rozvíjena.

"Naplno využijeme celý herní svět, i aspekty 19. století, které dělá ze hry unikátní zábavu. Využijeme všechny naše zkušenosti z prvního dílu RDR i z GTA Online, z nějž si Red Dead Online vypůjčí ty nejoblíbenější prvky i to, jak v mulťáku mít příběh," vysvětlili tvůrci pro IGN. K vydání hned koncem října nepřistoupili z toho důvodu, aby to měli postupně po etapách.

Hlavní změnou oproti GTA Online má být to, že zatímco tam často rychle profrčíte prostředí autem či letadlem, zde se vše odehraje v pomalejším tempu. Autoři chtějí, aby šlo o intimnější, osobnější zážitek, i aby každá aktivita dávala u dané postavy smysl.

Za to nejlepší, co GTA Online nabídlo, považuje Rockstar jednak Heisty (k nim se máme v Red Dead Online dostat rychleji), a dále pak obsah z DLC After Hours, The Doomsday Heist a Gun Running. Jejich náplň prý slouží jako taková předloha pro Red Dead Online, společně s tím nejlepším, co bylo v mulťáku RDR1, který jinak trpěl rozdělením publika.

Autoři předpokládají, že Red Dead Online nejen zaujme fanoušky GTA Online, ale také si najde nové vlastní obecenstvo, ačkoli si zatím nejsou úplně jisti, jakým směrem se bude vývoj ubírat. Do budoucna nehodlají zapomenout ani další aktualizace GTA Online, ideálně to prý bude tak, že obě hry dostanou updaty naráz, ale nemusí se to vždy povést.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments