Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PUBG pro PlayStation 4 se zřejmě blíží, praví Korea

Co od konverze fenoménu čekat?

Všichni jsme věděli, že k tomu jednou dojde, jen se nevědělo a stále neví, kdy to přesně bude. Prsty Microsoftu totiž nejsou tak dlouhé ani ostré, aby zajistily celoživotní exkluzivitu, nýbrž jen časovou.

Z korejské ratingové organizace, přesně The Game Rating and Administration Committee, dnes uniklo, že už udělila věkové doporučení PlayerUnknown's Battlegrounds pro PlayStation 4.

To znamená, že tahle populární Battle Royale střílečka už nebudou jen výsadou PC a X1, nýbrž patrně co nevidět dorazí i na konzoli od Sony. Ostatně, už se blíží roční výročí vydání verze pro Xbox, a jak známo, Microsoft obvykle mívá tyto dohody právě na dvanáct měsíců. Pokud by to byl i tento případ, PUBG na PS4 dorazí v prosinci.

Vše samozřejmě souvisí i s tím, že u Sony neexistuje obdoba programu Game Preview, takže by tam stejnak zabugovaná, nehotová verze nemohla vylézt dříve. A na Xboxu se PUBG přehlouplo do finálky teprve před pár týdny.

Největší záhadou je, jak hra na PS4 Pro pošlape. Ani na výkonnějším Xbox One X, s plnou podporou Microsoftu, totiž stále nejde hovořit o hladkém chodu, přesto se ji tam prodalo přes pět milionů kusů.

Bude proto zajímavé sledovat, jestli Sony vyslala k vývojářům do PUBG Corp. vlastní tým pomocníků z řad inženýrů a programátorů, aby vše řádně vyladili a dalo se pak konstatovat, na které konzoli je tento fenomén lepší.

Je také docela možné, že postupem času oblíbenost Battle Royale žánru opadne (nasvědčují tomu některé poprvé klesající statistiky), nebo že se většina lidí přesune k jeho implementacím do Call of Duty či Battlefieldu, což by Sony moc nehrálo do karet, takže ji to bude ještě více motivovat, aby konverzi zvládla.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Playerunknown's Battlegrounds

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments