If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nepředpokládaně zavřeni Telltale Games, zbylé epizody The Walking Dead nedodělají

Včetně reakcí na zánik adventurního studia.

"Letos jsme vypustili jeden z našich nejlepších obsahů a obdrželi od mnohých nadšenou zpětnou vazbu, leč to se bohužel nepromítlo do prodejů. Byl to pro naše studio složitý rok, když jsme se vypravili novým směrem, avšak vypršel nám čas pro dostání se do cíle."

Tato oficiálně pronesená slova na Twitter účtu Telltale Games o víkendu znamenala, že dřívější šuškanda měla pravdu. Specialisté na adventury, kteří přecházeli na nový engine a trpěli recyklací i kritikou o pouze zdánlivých dopadech rozhodnutí hráčů na děj, poněkud nečekaně zavírají krám a rozutečou se do jiných studií v branži.

Kdo si tedy v poslední době za 24 eur koupil nárok na poslední hru The Walking Dead: The Final Season (Alza.cz), musí se smířit s tím, že si zahraje jen první dvě epizody, zatímco ty zbylé dvě zůstanou navždy nedokončené, tzh. celý příběh nebude mít završení, což je smutné. O způsobech refundace se prý dozvíme v příštích týdnech, zatím je Steam žadatelům odmítá.

Že nebude finální řada vůbec dokončena, informovala například dabérka Clementine, Melissa Hutchinson. Prý to vůbec nevypadá optimisticky a skončit to má zítra vypuštěnou druhou epizodou (Suffer the Childern). Prý ji bolí, že všichni ti velmi talentovaní vývojáři z Telltale nemohou dodělat svou práci (znamená to mj. odpískání The Wolf Among Us 2) a namísto toho se musejí dívat po novém zaměstnání (jako těch 90 kolegů už loni na podzim).

Ze studia, které čítalo asi 250 lidí, zbyde jen nutná kostra 25 zaměstnanců, která má zajistit plnění závazků vůči obchodním partnerům, čímž se myslí dotažení interaktivní série Minecraft: Story Mode. Tito zbylí lidé v žádném případě poslední dvě epizody nedokončí, jak se to mohlo někomu zdát, ani herní adaptaci seriálu Stranger Things pro Netflix, který se prý teď rozhlíží po jiných řešeních.

ComicBook zaslechl, že zisková prý byla pro Telltale pouze první řada The Walking Dead společně s Minecraftem, všechny ostatní série, zejména Batman, byly prý komerčním selháním. Zdroje zevnitř studia to pro Variety popsaly tak, že do firmy jednoduše přitékalo méně peněz, než kolik jich odtékalo na náklady atd.

Bývalý šéf a spoluzakladatel Telltale, Kevin Bruner, který byl odejit před rokem a studio žaluje, i je znám kvůli porušování norem ohledně přesčasů, má být celou situací znepokojen. Prý ho mrzí ztráta studia, které dalo zelenou nápadům, jež ostatní autoři ani nezvažovali.

K zavření se vyjádřil též jeden z šéfů francouzských Dontnod, Michel Koch, který byl prý fanouškem Telltale. Bez nich by prý nikdy epizodické vyprávění Life is Strange nevzniklo:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments