Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Seznam členů a cíle Asociace českých herních vývojářů

Po půl roce tiskovka ke vzniku.

Začátkem dubna jsme zde psali o založení Asociace českých herních vývojářů.

Dnes, po uplynutí půl roku, k tomu médiím dorazila oficiální tisková zpráva, která informuje o jejím vzniku a přináší seznam členů i jejich společné cíle. Je možné, že vše trvalo tak dlouho kvůli přípravě a spuštění oficiálního webu na adrese GDA.cz. Níže z ní citujeme:

"Hry, které vytvořili čeští autoři pro osobní počítače, herní konzole a mobilní zařízení, stále častěji kralují statistikám celosvětové prodejnosti, generují vysoké roční tržby a reprezentují dlouhodobě hlavní kulturní export České republiky."

"Český herní průmysl vyrostl a prosadil se nejen díky skvělým nápadům, nadšení a odvaze, ale také díky vzájemnému vzdělávání, spolupráci a soudržnosti vývojářů. K těmto hodnotám se hlásí i současní členové asociace, společnosti About Fun, Amanita Design, Beat Games, Bohemia Interactive, Craneballs, DIVR Labs, Dreadlocks, Gammosaur, Geewa, Gold Knights, Grip Digital, SCS Software, Wargaming Prague a Warhorse Studios."

"Asociace českých herních vývojářů zahájila svoji činnost dosud nejrozsáhlejším mapováním českého herního průmyslu, jehož výsledky zveřejníme v průběhu podzimu a připravujeme projekty podporující hledání a vzdělávání nových talentů, zviditelnění nezávislých tvůrců a mezinárodní i mezioborovou spolupráci" představil nejbližší cíle předseda asociace Pavel Barák, který je znám díky působení ve sdružení České hry.

"O směřování asociace rozhodují všichni její členové a na její fungování dohlíží sedmičlenná rada. Členem sdružení se může stát každý český výrobce herního díla, který souhlasí se stanovami spolku a vyplní přihlášku na webu."

Read this next