If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Právníci Activision zakázali fanouškovskou hru Spyro

Běda jim!

Je vždy vtipné sledovat, jak se obří vydavatel s miliardovými tržbami tak strašně obává malého fanouškovského projektu, dělaného pár nadšenci doma na koleně, že by mu snad mohl nějak podstatně uškodit v tržbách, v tomto případě listopadové remasterované kompilace Spyro Reignited Trilogy (Alza.cz).

Ve skutečnosti to jsou ale hlavně podobné dopisy, které dané firmě v očích veřejnosti ublíží mnohem více, jakkoli mají samozřejmě jinak pravdu ohledně porušování práv a nedovoleného použití značky.

Právníci Activision tedy v minulých dnech poslali varovný dopis autorům nadějného fan-projektu Spyro: Myths Awaken (info), což asi překvapilo málokoho. Je jak z typické šablony: "Všimli jsme si, že něco kutíte..." nebo "Oceňujeme vaše zapálení pro toto univerzum, ale...".

Autoři proto museli zastavit práce a avizovali, že hru chystanou už jeden rok přetvoří v úplně jinou, nezávislou arkádovou hopsačku bez spojitosti se Spyro, s vlastním příběhem, levely, postavami a hratelností. Jen zkrátka musejí odstranit jakoukoli podobnost se Spyro.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Spyro Reignited Trilogy

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments