If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Red Dead Redemption 2 s komplexním ekosystémem

200 druhů zvířat + obrázky.

Někomu v Rockstaru patrně došlo, že by to chtělo měsíc před vydáním navýšit počet předobjednávek, takže začínáme vídat čím dál více materiálů z Red Dead Redemption 2 (Alza.cz).

Tentokrát je námětem komplexní ekosystém ve hře, kde najdete přes 200 různých druhů zvířat, ptáků a ryb, které se mají chovat a reagovat v jejich unikátním prostředí unikátním způsobem.

Půjde třeba o vlky, bizony, jeleny, medvědy či koně (jen těch bude 19 plemen), z nichž každý má své vlastní místo v potravním řetězci. Někteří brázdí pláně či útočí ve větších skupinách a obklopí kořist ze všech stran, zatímco třeba grizzly v ohrožení blafuje a jiní zase předstírají, že jsou mrtví.

"Hráči si budou muset zvyknout, že lov a rybaření jsou jejich denním chlebem, protože poskytují nejen jídlo a suroviny, ale také zdroj obživy. Vzhledem k tomu se musí dávat pozor na to, jaký typ výbavy používají k lovu, aby zvolili tu pravou velikost odpovídající velikosti zvířete, které loví. Tato volba zbraně a také to, kam míříte, pak ovlivní kvalitu masa kožešiny z vašich úspěšných zabití, což pak zjistíte při jejich prodeji obchodníkům," uvedl výrobce.

Počítat musíte s tím, že stopování zvířete vyžaduje čas a trpělivost, tichý pohyb i sledování foukání větru. Jen na vás bude rozhodnutí, jestli kožešinu sejmete na místě nebo zda vezmete celý úlovek někam s sebou (do kempu, do města k řezníkovi, nebo si něco sami přiděláte do vašeho oblečení či jiných předmětů). Příroda zkrátka tyto věci poskytuje a není prý důvod, abyste se v noci klepali zimou či trpěli hlady.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments