If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Telltale jednají o možném dokončení The Walking Dead

Avšak propuštění zaměstnanci zuří + uniklé ukázky ze zrušených Stranger Things.

Situace okolo zavřeného studia Telltale Games má tak rychlý spád a neustále se vyvíjí, že to málokdo stíhá vše sledovat a udržovat se v obraze.

Zatímco ještě včera se zdálo, že třetí a čtvrtá epizoda finální řady The Walking Dead (Alza.cz) dodělána nebude, nyní to vypadá malinko lépe. Firma totiž prohlásila, že v reakci na veškeré zveřejněné dění se ji ozvali potenciální zájemci, kteří vyjádřili zájem zbytek hry dodělat. Proto se prý "aktivně snaží dotáhnout zbylé epizody", ale nemáme to brát jako nějaký závazný slib.

Je tady však jedno velké ALE. A to 250 propuštěných zaměstnanců, kteří na sociálních sítích neváhají hlasitě spílat na adresu bývalého zaměstnavatele. Jednak kvůli nedostání odstupného (jelikož došly peníze, po couvnutí posledního investora), druhak kvůli tomu, jak rychle se vše přihodilo a byli nuceni opustit budovu hned po práci dlouho do noci. Vyzvali proto ostatní tvůrce her, ať nejsou tak "blbí" jako oni a nedělají přesčasy bez odměny. Takže není moc pravděpodobné, že by zrovna původní tým, po takovém nic moc zacházení, teď měl třetí a čtvrtou epizodu dotáhnout.

"Platba zdravotního pojištění nám skončí za pouhý týden. Život v oblasti zálivu u San Francisca je mimořádně nákladný, máme rodiny, mnozí žijí od výplaty k výplatě, někteří se dokonce sem za prací přistěhovali," napsali s prosbou hashtagu #TelltaleJobs pro snazší hledání nového zaměstnání. Někteří jiní výrobce prý chodí na večeře s celými týmy propuštěných, aby probrali jejich budoucnost.

Na stranu odejítých vývojářů se veřejně postavil Cory Barlog, ředitel úspěšného God of War, který prohlásil, že nejprve by se měli šéfové Telltale podívat do očí svým bývalým, tvrdě pracujícím kolegům, "správně" se s nimi vypořádat, a teprve až pak řešit, co bude s dalšími epizodami a kdo je vlastně z torza týmu vyrobí.

No a mezitím se, asi kvůli frustraci z celé situace, množí úniky. Můžete tak níže spatřit, jak pěkně měla vypadat zrušená seriálová hra Stranger Things pro Netflix. Působí trochu jako takové druhé Gone Home, s prozkoumáváním zásuvek v bytě, zatímco jindy je vidět minihra s Demogorgon, která nemá daleko k schovávání se z Alien Isolation (hra kočky s myší) a je sledována výjimečně z vlastních očí.

Krom toho měli Telltale dělat na strategické zombie hře především pro mobily (ale časem i jiné platformy), s procedurálně generovaným příběhem, správou základny, lidí (se svými silnými a slabými stránkami) a surovin. Měla mít ikonickou grafiku jako jiné tituly tohoto studia, byla však odpískána letos v březnu, protože se šibeničními termíny bylo obtížné soustředit se na dvě odlišné věci naráz. Netflix se mezitím nechal slyšet, že bude hledat někoho jiného, s kým tento projekt zrealizuje.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Walking Dead: The Final Season

Android, iOS, PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments