If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PUBG se stává součástí MČR v počítačových hrách

V Brně pod taktovkou Nvidia.

Pořadatel oficiálního Mistrovství České republiky v počítačových hrách ve spolupráci s hlavním partnerem NVIDIA tento týden oznámil šampionát ve hře PlayerUnknown's Battlegrounds (známa familiárněji jako „PUBG").

Soutěže, která bude probíhat ve formátu FPP SQUAD (nebo-li čtyřčlenné týmy z prvního pohledu), se zúčastní 16 nejlepších týmů česko-slovenské scény, aby si zde zahrály o titul mistra ČR a celkovou dotaci ve výši 100 000 Kč v hotovosti. Samotné offline finále proběhne v sobotu 10. listopadu v herní aréně pavilonu B během festivalu Life! na Veletrhy Brno a v průběhu sedmi map jím budou diváky provázet populární streameři Nikolai „Mazarini" Lazarev a Martin „spajKK" Beneš. Celý finálový turnaj bude živě přenášen a komentován na Twitch kanále NVIDIAGeForceCZ, a to od 10:00 hodin.

Na nejlepších pět týmů poté čeká prizepool, který byl rozdělen následovně:

  • 1. místo - 40 000 Kč
  • 2. místo - 26 000 Kč
  • 3. místo - 16 000 Kč
  • 4. místo - 12 000 Kč
  • 5. místo - 6 000 Kč

Ještě předtím ale budou muset všichni účastníci podstoupit kvalifikační boje na portále www.PLAYzone.cz, který celý měsíc před konáním MČR bude hostit online fázi, z níž vzejde 16 postupujících na offline pokračování. Kvalifikace bude rozdělena do čtyř víkendů od 12. října do 4. listopadu a bude probíhat systémem, kdy se v pátek hraje otevřený turnaj pro maximálně 96 týmů, z něhož 16 nejlepších postoupí do uzavřeného turnaje. Ten se uskuteční vždy hned následující neděli a čtyři bodově nejlepší celky se z něj kvalifikují přímo na NVIDIA PUBG MČR 2018.

Otevřené turnaje se budou hrát na tři mapy (Bo3), uzavřené potom na pět map (Bo5). Také těchto osm online turnajů bude živě streamováno na Twitch kanále NVIDIAGeForceCZ a o jejich komentář se postará moderátorská trojice Marek „Shadye" Hovanec, Přemysl „huhy" Malina a Miloslav „pixel1k" Feik.

Fanouškům gamingu, kteří se během festivalu Life! chystají přímo do místa dění, doporučujeme navštívit pavilon B, jenž se promění ve velkou herní arénu vybavenou počítači s nejnovějšími grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX. Na nich bude možné si vyzkoušet aktuální tituly podporující technologie ray-tracing i DLSS, které zažijete pouze s kartami GeForce RTX.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments