If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GTA 6: Rockstar ist dankbar, dass es nicht in der Trump-Ära erscheint

Wäre schwierig zu parodieren.

Šéf Rockstaru Dan Houser v článku pro časopis GQ řekl, že je moc rád, že nevydávají Grand Theft Auto 6 v době, kdy je prezidentem Donald Trump.

Díky bojujícím a znesvářeným stranám zanikají rozdíly mezi pravdou a satirou a jakékoli politické komentáře ve hře by byly hnedle neaktuální.

"Není vůbec jasné, co bychom mohli udělat, nehledě na to, jak by lidi naštvalo, ať bychom udělali cokoli," říká v zajímavém rozhovoru, který si můžete přečíst zde.

"Extrémní liberální postoje, extrémní konzervatismus, všechny ty strany jsou militantní a hodně naštvané. Je to děsivé a také divné a obě strany občas přetečou do absurdností. Proto se z toho velice těžko dělá satira. Některé věci, které člověk vidí, jsou ještě divnější než satira. Všechno by po dvou minutách už zestárlo, protože se všechno extrémně rychle mění," říká také v článku.

Cover image for YouTube videoRed Dead Redemption 2 Launch Trailer

Dan Houser prozradil, že Red Dead Redemption 2 (Alza.cz) trošku zabrousí do politiky, protože se lehce dotýká témat feminismu a rasové nerovnosti. "Je to sice historická fikce, ale nikoli historie. Chcete se nějakých reálií držet, ale nedokážete být stoprocentně historicky přesní," říká.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto 6

PS5, Xbox Series X/S

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments