Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cyberpunk 2077 prý bude stejně vymazlený jako Red Dead Redemption 2

+ odhad kusů a termínu.

Dozvídáme se to jen zprostředkovaně, takže to nemusí být úplně pravda, přesto to stojí za zmínku.

Polské studio CD Projekt Red mělo prohlásit, že jejich chystaný Cyberpunk 2077 (Alza.cz) prý bude stejně vyladěný jako Red Dead Redemption 2 (Alza.cz).

Uvedla to polská firma Vestor DM, která se zabývá finančními konzultacemi a účastnila se neveřejné telekonference 15. listopadu s tvůrci hry.

"Kvalita zůstává pro CDP absolutní prioritou a Cyberpunk 2077 nebude o nic méně vymazlený než RDR2," pravilo se v přepisu hovoru.

Vestor DM dále věří, že hry by se mohlo jen za úvodní čtvrtletí na trhu prodat 19 milionů kusů a vygenerovat tržby neuvěřitelných 525 milionů dolarů.

To se nám zdá být poněkud přehnané, patrně to jsou patrioti. Taková velmi ambiciózní předpověď by zařadila autory Zaklínače 3 do první ligy hned na úroveň Rockstaru, ale všichni víme, že Rockstar je pouze jeden.

"Experti neustále Cyberpunk srovnávají s RDR2 a věří, že by měl přinést stejné výsledky. Nadále věříme, že by hra mohla vyjít ve 4. čtvrtletí 2019, což může být jen fiskál výrobce, čili jaro 2020," domnívají se finanční analytici.

Dle jejich názoru je poslední pokles hodnoty akcií CD Projektu o třetinu neoprávněný, protože RDR2 s výnosy 725 milionů dolarů za úvodní tři dny prý všem demonstroval, že tady je prostor pro takové AAA tituly.

Watch on YouTube

Read this next