Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Game Developers Session 2018 proběhne již tento týden

Program + podepsání memoranda.

Již tento týden proběhne největší domácí konference herních vývojářů Game Developers Session. Bude se konat v Národním domě na Vinohradech v Praze a nabídne přes 40 zajímavých přednášejících z Česka i zahraničí.

Letos na návštěvníky čeká hned několik příjemných novinek - tou první je zařazení Game Jamu jako doprovodné akce. Nejlepší hry z jamu budou na GDS k vyzkoušení a v podvečer prvního konferenčního dne dojde k vyhlášení celkového vítěze.

"Cílem aktuálního ročníku bylo ukázat význam českých her v evropském kontextu. Proto jsme se rozhodli dát větší prostor domácím tvůrcům, zároveň jsme však pozvali zástupce evropských herně-vývojářských průmyslů, abychom vytvořili ideální mix," shrnul v krátkosti Pavel Barák, ředitel konference GDS.

Konference začíná v pátek 7. prosince od 10 hodin ráno první přednáškou a pokračuje v třech paralelních liniích. Součástí konference je i výstavní část, která je rozdělena na sekci profesionálních společností a indie tvůrců. Ti se svou vystavenou hrou zároveň soutěží v rámci Indie Expo Awards o nejlepší hru konference a možnost vyhrát účast na veletrhu v Londýně.

Letos akci poctí svou návštěvou například Maciej Czerwonka, technický šéf vývoje oceňované hry Frostpunk (Alza.cz). Dále pak na účastníky čekají tvůrci z Epic Games, tvůrci Unreal Engine, kteří jsou připraveni vývojářům na GDS ihned s tímto nástrojem pomoci.

Z domácích autorů se představí plejáda přednášejících z předních českých studií jako jsou Bohemia Interactive, Geewa, SCS Software, Beat Games nebo Warhorse Studios. Kompletní přehled přednášejících společně s podrobným programem je dostupný na webu zde. Cena vstupného je 2400 Kč a pro studenty 1800 Kč.

V pátek v 11:00 přímo v prostorách Národního domu zároveň proběhne speciální ceremoniál podpisu memoranda o spolupráci v rámci herního průmyslu mezi zeměmi střední a východní Evropy, kterého se zúčastní zástupci 9 zemí a zároveň státní představitelé České republiky.

Read this next