Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Battlefield 5 zlevněn o polovinu krátce po vydání i pro majitele předešlých dílů

Nezvykle brzký krok EA.

Že je s (ne)zájmem o Battlefield 5 (Alza.cz) něco v nepořádku, signalizovaly déle před vydáním až nezvykle nízké předobjednávkové ceny na některých obchodech (ve srovnání se sebevědomými předešlými díly).

Nedávno se vše potvrdilo v celé nahotě: EA v USA (např. v řetězci Target) zlevnili krabicové verze hry o celou polovinu (z 60 na 30 dolarů, jinde jako BestBuy na 40 dolarů) - pouhý týden po vydání v půlce listopadu, což je u takové zavedené série, velice silné značky rozhodně nestandardní krok.

Nyní se k tomu přidala další, až podezřele výhodná globální akce: kdo vlastní z dřívějška plný Battlefield 1 či Battlefield 4, ten získá slevu též 50 procent na dražší Deluxe edici BF5.

Nabídka, kterou objevili na Redditu a platí až do 20. prosince, je tak trochu kudlou do zad všem těm, kteří si BF5 pořídili za plnou cenu a teď si trhají vlasy.

Jakkoli kritici tuto druhoválečnou střílečku od DICE chválí a považují ji za řemeslně dobrou práci, zdá se, že ji hodně uškodil odklad z října na listopad, když přišla na trh až po zlomovém Red Dead Redemption 2, a dlouho po Assassins Creed Odyssey, Call of Duty a dalších peckách, které vyčerpaly peněženky i čas hráčů.

Stejně tak může být důvodem těchto nezvykle brzkých přecenění a promo akce fakt, že ze hry byly některé slíbené věci vyříznuty kvůli nestíhání a vylezou až dodatečně formou bezplatných aktualizací. Kdo si tedy počká, ten si na tom u Battlefieldu 5 vydělá, protože získá více režimů za nižší cenu.

A jak to vidí AngryJoe?

Watch on YouTube

Read this next