Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nadzvuková letadla ve War Thunder

I řízené střely vzduch-vzduch.

Společnost Gaijin Entertainment dnes oznámila, že v nadcházející aktualizaci 1.85 s podtitulem 'Supersonic' uvede do své bojové MMO War Thunder novou, nejvyšší úroveň letounů. Na nové, 6. úrovni najdete nadzvukové proudové stroj vyzbrojené řízenými střelami typu vzduch-vzduch - kompletně nový typ výzbroje ve hře.

Američané, Britově a Sověti budou mezi prvními národy, které získají přístup k novým letadlům 6. úrovně. Mezi nimi bude první masově vyráběný nadzvukový stroj F-100 Super Sabre, kterou dostanou američtí piloti ve verzi F-100D. Piloti Jejího veličenstva dostanou do rukou dvoumotorový Gloster Javelin F.A.W. Mk.9 a Sovětský svaz dostane nejrychlejší stroj z této trojice - MiG-19PT. Tato letadla dokážou vyvinout rychlost mezi 1200 a 1450 km/h, díky čemuž rychle naberou výšku a mohou zaujmout výhodnou pozici. Tak vysoké rychlosti ale vyžadují po pilotovi bleskurychlé reakce a předvídavost - manévry při vysokých rychlostech vyžadují plné soustředění.

Hlavní novinkou u letadel 6. úrovně je dostupnost řízených střel typu vzduch-vzduch. Jedná se o infračerveně naváděné rakety, které se zaměřují na horké výfukové plyny proudových motorů. Tento nový typ výzbroje najdete i na vrtulnících, které budou navíc vybaveny systémem ochrany před řízenými střelami. Vystřelené klamné cíle narušují zaměření rakety, což zachovává důležitost hlavňové výzbroje. Po vypuštění střely protivníkem se hráči zobrazí varování o potenciální hrozbě. V takovém případě se doporučuje razantně měnit směr a pokusit se tak vyhnout zásahu.

S příchodem nadzvukových letadel do War Thunderu najdete na 5. úrovni daných národů i nová prémiová letadla. Mezi stroji, které urychlí vývoj a odemknutí nejnovějších nadzvukových letadel jsou sovětský MiG-15bis IŠ, americký F-86F-35 Sabre a britský Meteor F Mk.8 Reaper. U všech zmíněných letounů máte na výběr ze široké škály různých raket a bomb, což z nich dělá atraktivní volbu pro střety s bojovými vozidly v kombinovaných bitvách.

Read this next