If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Far Cry: New Dawn už oficiálně a s podrobnostmi

+ trailer s českými titulky, termín.

"S radostí oznamujeme další pokračování série Far Cry, nejedná se však ještě o Far Cry 6, ale o navázání na Far Cry 5," uvedl dnes domácí distributor Playman.

V noci na dnešek totiž UbiSoft oficiálně potvrdil to včera uniklé Far Cry: New Dawn (Alza.cz). Vyjde už 15. února 2019 pro PC, PS4 a X1 za dvoutřetinovou cenu 40 dolarů (konzolovky), byť tiskovka hovoří o 45 eurech.

"Hope County, 17 let po globální nukleární katastrofě. Objevte životem překypující post-apokalyptický svět a postavte se mrchožroutům a jejich velitelkám: Dvojčatům."

Debutový trailer v délce tří minut je opatřen českými titulky, což signalizuje lokalizaci i samotné hry - připravené opět v UbiSoft Montreal za asistence poboček v Kyjevě, Šanghaji a Bukurešti, a opět podporující co-op ve dvou lidech.

Cover image for YouTube videoFar Cry New Dawn - announcement trailer

Za tahle dvojčata - Mickey a Lou - která vypadají jako transgender, nebudete hrát, nýbrž budou novými záporňačkami, společně s nelítostným Highwaymenem. Neuznávají nic a s přívrženci jen devastují zemi, aby z ní vytěžily veškeré suroviny (etanol). Hráč proto bude muset pomoci přeživším, uzavřít překvapivá spojenectví (patrně s Otcem, kterého musíte nejprve najít) a této nové hrozbě čelit, aby vůbec přežil.

V nové základně přeživších zvané Prosperity si vyrobíte vlastní zbraně či dopravní prostředky, potkáte staré známé z pětky (Guns for Hire) či nové parťáky, případně si i tuto pevnost časem vylepšíte. Bude složena z osmi zařízení: tréninkový kemp, pracovní stůl, laboratoř na výbušniny, garáž, uzdravovací zahrada, kartografie atd.

Vůbec poprvé v sérii Far Cry se navíc vypravíte na tzv. Expedice, což budou speciální mise, které vás zavedou do úplně jiných míst po celých USA - od mokřin, přes kaňony až na pobřeží. To slibuje pestřejší zážitek a svěží vítr do už možná okoukané, zrecyklované Montany, která se po katastrofě pomalu začíná probouzet k životu. Expedice vás vždy vysadí na určitém místě, kde se máte zmocnit balíku cenných materiálů a rychle se vypařit. Tyto expedice navíc mají být při každém hraní úplně odlišné, i umístění cizích pevností, což ještě zvýší znovuhratelnost.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry New Dawn

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments