If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Outer Worlds tím novým singleplayerovým RPG od Obsidianu

V kolonii na kraji galaxie i se selháními.

Tohle, na co Obsidian lákal minulý týden, vypadá jako jasná koupě hned v den vydání. A načasované to je zrovna na slabší chvíli Bethesdy, která takto může mít v očích fanoušků řádnou náhražku...

Od zakladatelů původního Falloutu (Alza.cz) a autorů Fallout: New Vegas pochází čerstvě oznámené The Outer Worlds (Alza.cz). Nové singleplayerové sci-fi RPG z vlastních očí, v němž svými volbami ovlivníte rozvoj příběhu.

Vyjde už někdy koncem roku 2019 pro PC, PS4 a X1 - navzdory vlastnění studia Microsoftem, protože tenhle projekt vzniká pro Private Division, tedy vydavatele Take 2 - zde debutový trailer:

Cover image for YouTube video

Vzbudíte se z hibernace na lodi osadníků, která se ztratila při cestě na Halcyon, nejvzdálenější kolonii od Země na úplném kraji galaxie. Vzápětí zjistíte, že se nacházíte uprostřed hluboké konspirace, která hrozí zničením. V korporátním vnímání kolonie jste totiž jen nežádoucí proměnnou. Korporace má kontrolu nad vším, tedy krom cizáckých monster, které tam zbyly poté, co se transformace v kolonii poněkud zvrtla.

Tím, jak budete prozkoumávat dvě planety kolonie a potkáte tam různé frakce, které soupeří o moc, ovlivníte vlastnosti vaší postavy, příběhy společníků i závěrečné scénáře. Celé to prý má být v duchu tradice i humoru předešlých her od Obsidianu.

Zajímavě zní nápad se selháními, nedostatky a chybami. Hrdina jich má mít spoustu a postupem hraní si hra bude pamatovat, v čem nejste příliš dobří. Má jít o takový alternativní přístup k hraní.

Na vaší cestě se jinak hodně podepíše, které společníky si zvolíte. Každý má mít vlastní misi, unikání dovednosti, motivace a ideály. Záleží jen na vás, jestli jim je pomůžete splnit. Celé to má být hodně o prozkoumávání osad, vesmírných stanic a jiných lokalit, ačkoli se nikde v popisku neuvádí, že byste je snad sami stavěli, to jen v případě vesmírných lodí.

První obrázky:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Outer Worlds

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments