If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šest minut z Far Cry: New Dawn o atomovém jaru

+ nové informace.

Zatímco Forza Horizon 4 měla čtyři roční období hned v základu a jim adekvátně upravenou herní mapu, v pátek oznámené Far Cry: New Dawn (Alza.cz) na to jde jinak a v příběhovém polopokračování ala Fallout přinese pouze atomové jaro.

Kdy se vše probouzí k životu s až nebývalou vervou, louky pestrobarevně kvetou (převládá růžová), zvířata zmutovala do dosud nevídaných druhů (už nic nemá být vzácné) a cokoli nesmyslného (např. nové písečné duny) se dá snadno vysvětlit, že za to přece může atomovka. Aneb takovou úvahu na téma, jak by se asi mohl změnit herní svět za 17 let od apokalypsy, aniž by to sklouzlo do klišé. A co tyto roky udělaly s postavami, se kterými kladný či záporný máte vztah z pátého dílu (prý se vedly vášnivé debaty o tom, kdo přežije a kdo ne).

Debutový šestiminutový sestřih z hraní alfy je zajímavý i spoustou doplňujících informací. Třeba že hrajete za nového hrdinu, který je v Hope County poprvé. Že tam budou dva noví přátelé na zavolanou (Guns for Hire). Že máte nového psa, který konečně umí nasednout do dopravních prostředků, jak si komunita přála. Nebo že se dvojčata, dvě záporňačky, občas trochu poperou.

Cover image for YouTube videoFar Cry New Dawn: Post-Apocalyptic Gameplay and Character Details | Ubisoft [NA]

Poprvé též uvidíte, jak vypadá nová základna s různými dílnami, nebo že se jedna z expedic odehrává v zpustošeném zábavním parku s horskou dráhou. Jiná zase vypadá jako vězení Alcatraz u San Francisca. Tvůrci vyzdvihli, že na tyto mapy jedenkrát na jedenkrát kilometr mohli nasázet mnohem více nepřátel naráz, takže půjde o intenzivnější, chaotičtější zážitek než normálně, protože nejsou propojené s hlavním otevřeným světem a nejsou tak svázáni paměťovými limity.

Far Cry: New Dawn vyjde pro PC, PS4 a X1 už v půlce února.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry New Dawn

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments