Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony: Hráči stále chtějí singleplayerové hry

Dokázal jim to prý uplynulý rok.

Zatímco na Xboxu byly poslední dobou spíš samé multiplayerové exkluzivity, na Sony tomu bylo naopak a spíš se zaměřovala na singleplayerové příběhovky. Tenhle rozdíl v přístupu ostatně bývá hlavní věcí, proč lidem bývá doporučena ta či ona konzole, když se nemohou rozhodnout, jestli si pořídit PlayStation 4 nebo Xbox One.

Na této politice se do budoucna nic výrazného nezmění, ujistil nyní viceprezident a managing director Warrick Light ze Sony, který má na starosti Velkou Británii a Oceánii.

V rozhovoru pro MCVUK se nechal slyšet, že zatímco masy preferují Fortnite, hráči na PlayStation mají velmi v oblibě singleplayerové tituly. Uplynulý rok s hojně prodávanými a úspěšnými kousky jako God of War, Spider-Man (Alza.cz) či Detroit: Become Human toho prý byl jasným důkazem.

"Uznávám, že 2018 byl bezesporu velkým rokem pro Fortnite, ale také pro nás v Sony. Chovali jsme se opravdu jako vydavatel a soustředili se na naše exkluzivní tituly, ať už šlo o ty výše uvedené tři hry nebo VR tituly typu Astro Bot."

Podle Lighta po nich majitelé PS4 požadují další takové tituly. Prý existuje obrovské publikum, které chce hry s tím nejlepším možným příběhovým vyprávěním pro jednoho hráče v kombinaci s ohromující hratelností. Ostatně hitparády mluví samy za sebe, uvedl zástupce Sony, i odkázal na hned pětici ocenění God of War v anketě Golden Joysticks.

Watch on YouTube

Read this next