If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Finální DayZ je tento víkend zdarma

Dejte hře po pěti letech znovu šanci?

Během nadcházejícího víkendu si mohou DayZ vyzkoušet všichni hráči zdarma. Do 17. prosince lze hru zakoupit s 15% slevou oproti ceně hry v Early Access.

Máte na to přežít zombie apokalypsu? Vývojářské studio Bohemia Interactive dnes oznámilo, že open-world survival hra DayZ pro PC vychází ve verzi 1.0. Stalo se tak po pěti letech vývoje hry v režimu předběžného přístupu. Update 1.0 navíc přichází na Steam v rámci akce Free Weekend. Hru si tak může stáhnout a vyzkoušet každý hráč zdarma, a to až do 17. prosince (19:00).

„Rozhodli jsme se, že umožníme všem hráčům zdarma vyzkoušet, jakého pokroku jsme ve verzi 1.0 oproti early access dosáhli. DayZ v žádném případě ještě není zcela dokonalá hra, ale jsem přesvědčen, že se úsilí, které jsme do vývoje DayZ vynaložili, vyplatilo. DayZ si zachovává všechny herní mechaniky, které si naši fanoušci oblíbili při prvotním uvedení hry, ale dnes je daleko obsáhlejší, plynulejší, zábavnější a hráčsky přívětivější. Moje rada pro každého nováčka, který chce hru vyzkoušet? Dejte DayZ čas, nevzdávejte se příliš brzy a využijte víkend hraní zdarma co nejvíce. DayZ může být ze začátku obtížná hra, ale vzhledem k tomu, že se odehrává v obrovském otevřeném světě, je jen na vás a ostatních hráčích, jak zábavnou si ji uděláte," dodává Eugen Harton, vedoucí producent DayZ z Bohemia Interactive.

Víkendem zdarma ale oslavy nekončí. Vývojáři ze studia Bohemia Interactive se rozhodli hráčům věnovat další dárek. Do 17. prosince je hra dostupná s 15% slevou z ceny hry během předčasného přístupu. V pondělí pak bude DayZ na platformě Steam k dispozici už za plnou cenu 44,99 USD / £ 31,99 / € 37,99. Nový trailer k vydání finálky:

Cover image for YouTube videoDayZ - PC 1.0 Launch Trailer

„Vyslechli jsme naši komunitu a k finální ceně DayZ přistoupili zodpovědně. Počáteční cena byla vyšší, nicméně nakonec jsme se rozhodli, že se DayZ rozloučí s Early Access fází s velmi férovou cenovkou. Fanoušci také chtěli vědět, kdy bude nejlepší čas k pořízení DayZ a kdy by měli hru doporučit svým přátelům. Ten čas je zcela určitě právě nyní. Vzhledem k tomu, že jde o hru s průměrným hracím časem na hráče 88+ hodin, je DayZ skutečně to nejvýhodnější, co si na Steamu můžete tento víkend koupit," vysvětlil Brand Manager DayZ, Martin Čulák (který kdysi dávno před lety psal pro Eurogamer první dojmy z tehdejší první verze hry).

Během pětileté Early Access fáze zažila hra DayZ lepší i horší momenty a Bohemia Interactive si uvědomuje, že to byla důležitá lekce pro celé studio. „Velké díky patří týmu DayZ a také komunitě za její trpělivost a podporu během uplynulých let. Nebyla to jednoduchá cesta. Držím všem palce a přeju mnoho štěstí a kreativní energie do dalšího roku. Jak se říká ve hře, „Keep on surviving", dodává Marek Španěl, CEO Bohemia Interactive.

Vývoj Early Access DayZ přinesl neuvěřitelných 1300 updatů a vyžádal si více než 19 000 záplat, oprav a vylepšení. Práce na DayZ zároveň položila základy pro novou technologii Bohemia Interactive - Enfusion Engine. Jeho vývoj bude nadále pokračovat, byl a bude aplikovatelný na dalších titulech studia.

DayZ bude i po vydání verze 1.0 nadále dostávat nový obsah, funkce a podporu. Vývojová road mapa (od verze 1.0 dále) bude představená začátkem příštího roku. DayZ nyní vychází rovněž v Xbox Game Preview, přičemž plná verze je plánovaná na začátek roku 2019. Později v příštím roce přijde také na PlayStation 4.

Přehledná infografika se statistikami hry během Early Access:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments