Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft slibuje: Ve 2019 sehrajme větší roli v PC hrách

Má takový pocit.

Microsoftu asi není příliš po chuti, jak se všude mluví jen o Sony a jejích příběhových exkluzivitách pro PS4, zatímco na jeho tituly se občas zapomíná.

Phil Spencer proto v rozhovoru pro GamesIndustry promluvil o tom, kterak to hodlají do blízké budoucnosti změnit:

"Mám pocit, že ve 2019 o nás PC hráči uslyší mnohem více, máme před sebou báječný rok. Sehrajeme v tomto směru, s dodáváním PC her do Windows, větší roli než dosud."

Xboxový boss řekl, že PC hraní bude v příštím roce nadále růst. Těší se na vydání titulů, jako je Crackdown 3 (Alza.cz), Ori and the Will of the Wisps či Gears of War 5, což je po delší době potvrzení, že daný rok stihne.

Krom toho prý budou mít ještě více multiplatformních her, které se hrají nejlépe na Xbox One X, což vypadá jako náznak, že další, výkonnější generace konzolí ani od jednoho z výrobců ještě nedorazí. Krom toho uvidíme více způsobů, jak xboxový obsah doručit do vícero různých zařízení, což je nepochybně narážka na streamování her do mobilů či tabletů.

"PC herní ekosystém neuvěřitelně vzkvétá a je úspěšný, takže nás to nutí pokládat si otázky, jak se na něj ještě více soustředit a jak nabízet lepší služby nejen hráčům, ale i vývojářům," dodal Spencer.

Jediná škoda je, že Age of Empires 4 nejmenoval mezi tituly na 2019, patrně je ještě dost daleko, stejně jako ty budoucí tituly od nedávno koupených studií jako Obsidian či Ninja Theory.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments