Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bethesda chce po zablokovaných moderech Fallout 76 esej, jak je online cheatování špatné

Aby zvážila své rozhodnutí.

Není sporu o tom, jestli výrobce nějaké hry smí nebo nesmí banovat hráče, kteří se mu nějakým způsobem znelíbí či porušují jím nastavená pravidla.

Na širší debatu je už to, zda si zaslouží zablokování člověk, který se jen snaží opravit známé chyby hry nebo pouze zlepšit grafické efekty. Nebývá zde totiž nijak rozlišeno, jestli daný mod umožňuje podvádění při hraní nebo zda jen drobně upravuje vizuál (reshade), všichni jsou prostě hozeni do jednoho pytle, ať jde o mod jakéhokoli typu.

Ale to, co Bethesda momentálně předvádí ohledně možného odblokování takových provinilců ve Fallout 76 (Alza.cz), stojí za pozornost, protože je to rozhodně neobvyklý postup. Jak reportují HotHardware, tyto bany prý nejsou permanentní.

V oficiálním dopisu firma zablokovaným uživatelům sdělila, že je ochotna je časem odblokovat - ovšem musejí napsat vlastní esej, proč je používání neoficiálních aplikací pro úpravu hry či cheatování v online titulech špatné, resp. proč jde o zlo. Tato esej pak bude předána managmentu Bethesdy a ten zváží, jestli dotyčný nyní dostal dostatečně rozumu pro to, aby ho opět vpustili do hraní Fallout 76.

Zákaznická podpora výslovně napsala: "Tento herní účet porušil pravidla používání produktu cheatováním. Bylo detekováno, že na něm běžela third-party aplikace, která poskytovala nefér výhodu při hraní Fallout 76. Chcete-li se proti tomu ohradit, můžete napsat esej, proč je cheatování špatné pro online herní komunity a pak uvidíme".

Watch on YouTube

Read this next