If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hitman 2 se díky vánoční akci stal šestou nejpopulárnější hrou na Steamu všech dob

Nebo to byli jen boti jako u indie hry?

Na to, že základní plná PC hra měla dosud maximální počet hráčů ve špičce "jen" 13 tisíc, to je vskutku pořádný skok.

Speciální vánoční misi v Hitman 2 (Alza.cz), která je stále (až do 8. ledna) dostupná zdarma odsud, totiž hrálo dle oficiálních statistik Steamu až 356 tisíc lidí souběžně.

To z pokračování nájemného vraha dělá šestou nejhranější hru v historii na Steamu, mezi Grand Theft Auto 5 a Monster Hunter World, což by asi čekal málokdo.

Jak se listopadovému Hitmanovi 2 na trhu dařilo, bylo dosud neznámou - patrně se z něj nestal propadák, ale ani žádný extra hit (navzdory pozitivním recenzím), zkrátka takový prodejní průměr. Na jeho výsledcích přitom závisí další osud této série od dánských IO Interactive, kterou pod svá křídla převzali Warner Bros (poté, co ji Square Enix už nechtěli).

Paradoxně, tahle vánoční akce Holiday Hoarders nemá s obsahem Hitman 2 tolik společného, protože šlo jen o poněkolikáté zrecyklovaný pařížský level s módní přehlídkou z jedničky, kam jen byla zasazena nová tématická událost.

Cover image for YouTube videoOfficial HITMAN™ 2 Holiday Hoarders Trailer

Navíc se objevují různé hlasy, jestli takto vysoký počet hráčů v žebříčku Steamu nemohli zařídit boti, jako se to stalo nedávno jiné hře, indie klonu GTA2 s názvem Geneshift. Té díky propagaci na Redditu a poskytnutí hry zdarma náhle vzrostl počet hráčů o 9000 procent a stala se desátou nejpopulárnější hrou v historii Steamu, za což dle doznání tvůrce mohli sítě botů a zneužívání (farmaření) Trading Cards. Není proto vyloučeno, zda něco obdobného nepotkalo i Hitmana 2...?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Hitman 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments